Victoria O – Zwaagdijk 0-0

28-10-2012

Zwaagdijk moest het dit weekend opnemen tegen Victoria O. Victoria had voor de wedstrijd 3 punten meer behaald als Zwaagdijk en stond gedeeld tweede, dus om aansluiting te houden met de top van de competitie moest er eigenlijk gewonnen worden. Zwaagdijk begon zonder de geblesseerde spelers Guy Zanoli, Jos Boon en Jochem Oudeman. Ook miste Zwaagdijk de vorige week goed ingevallen Rens van Diepen, daardoor kwam het dat Joost Fischer (vorige week nog schitterend in de veteranen 2) een basis plaats toe bedeeld kreeg.

Zwaagdijk wilde net als vorige week vanuit achter het spel gaan maken, maar het lukte niet om goed op te bouwen. Victoria stoorde vroegen en het was zeer moeilijk om een vrije man te vinden voor Zwaagdijk. Zodoende werd er vaak met een lange bal de spitsen gezocht. Aan de kant van Victoria was het hetzelfde beeld. Ze probeerde te voetballen, maar door goed druk te zetten en mee te kantelen op het middenveld kwam het bij hun ook aan op lange ballen. Die ballen waren meestal een prooi voor de lange verdedigers van Zwaagdijk. Even goed ontstonden er mogelijkheden aan beide kanten. Zo ontstond er twee keer een goede kans voor Victoria door slordig balverlies van Zwaagdijk. Een keer werd er goed ingekopt door een aanvaller van Victoria, maar door een goede reflex van keeper Izak Verwoert ging de bal over de achterlijn. De andere kans werd er een speler vrij op de rand van de zestien aangespeeld die de bal er eigenlijk vrij voor het inschieten had, maar hij miste het doel. Zwaagdijk zette daar niet erg veel tegen over. Uit een sporadische uitval werd Bert van Diepen weggestuurd. Hij kapte zijn man goed uit en legt hem voor de inkomende Ruud Beers neer, die van net buiten de zestien de bal verwoestend op de lat schiet. De bal komt nog voor de voeten van Rick Deken die de bal maar net overschiet. Zo werd de rust gehaald zonder dat er een doelpunt viel.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het was van beide kant min of meer de bal blind naar voren schieten zodat de spitsen het uit mochten zoeken. Maar het opportunistische voetbal leverde wel grotere kansen op als in de eerste helft. Aan Zwaagdijk kant had Ruud Ursem net niet het geluk om een goal te maken. Zijn schoten werden elke keer net geblokt. Rick Deken kreeg nog wel een opgelegde kans om de score te openen. Hij werd door een goede steek bal vrij gezet voor de keeper, maar hij schoot de bal over het doel heen. Ook Victoria kreeg een opgelegde kans, maar ze wisten de bal vijf meter voor het doel over te schieten. In de negentigste minuut komt Zwaagdijk nog een keer goed weg. Keeper Izak verwoert laat een hoge bal, die hij net voor de doel lijn wil vast pakken, uit zijn handen vallen. De bal komt voor de voeten van een speler van Victoria, maar Izak Verwoert maakt zijn fout goed door de ingeschoten bal net voor de lijn te keren.

Zo blijft het 0-0 in Obdam en daar kan Zwaagdijk tevreden mee zijn. Volgende week komt Zuidermeer op bezoek. Door de 0-0 tegen Victoria moet er nu wel gewonnen worden van Zuidermeer om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Opstelling Izak Verwoert, Jasper Buis, Hein Boon, Sjors Koeman, Joost Fischer, Ruud Beers, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Rick Deken, Bert van Diepen, Ruud Ursem

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.