Zwaagdijk – DESS 5-0

21-10-2012

Zwaagdijk – DESS  5-0

Zwaagdijk mocht vandaag aantreden tegen Dess uit Sijbekarspel.
Dess heeft het moeilijk in de vijfde klasse en bezet de laatste plaats. Zwaagdijk dient op basis van de ranglijst de punten dus thuis te houden. Bert van Diepen keert na de schouderblessure weer terug in de basis. Ruud Ursem is van laatste man naar de positie in de spits verplaatst.
Dess zat in de beginfase niet kort genoeg op de bal waardoor Zwaagdijk voldoende tijd had de bal rond te laten gaan. Het was Bert van Diepen die met een voor hem herkenbare versnelling zijn man passeerde over de rechterflank en bediende Ruud Ursem op maat die de 1-0 in de touwen schoot. Het nieuw gevormde spitsenduo Ruud Ursem en Bert van Diepen konden elkaar de gehele wedstrijd goed vinden en wisten samen de gehele verdediging van Dess bezig te houden.
Een combinatie tussen beiden, waarbij Ruud Ursem dit keer de aangever was en Bert van Diepen de afmaker resulteerde in de 2-0. Vlak voor rust komt middenvelder Patrick Neefjes door het hart van de verdediging en wordt gevloerd door de keeper. Vanaf de zijkant leek het wel een terechte penalty. Ruud Ursem benutte dit buitenkansje,
3-0. De wedstrijd lijkt daarmee al voor rust gespeeld te zijn. Er zijn voldoende andere kansen in de eerste helft om de score nog verder uit te breiden, maar onder andere Jos Boon weet niet succesvol af te ronden.
Na de rust komt Rens van Diepen binnen de lijnen voor Jos Boon.
Rens zou een verdienstelijke 2e helft spelen op de voorstopper positie. De 2e helft wordt Dess steeds zwakker en lijken meerdere spelers last te hebben van kramp. Zwaagdijk valt 45 minuten lang aan in de 2e helft en drukt dit uit in doelpunten voor nogmaals Bert van Diepen en Ruud Ursem. Ruud Groot weet zichzelf ook meerdere keren alleen voor de keeper te posteren. Ondanks dat een legio kansen wordt gecreëerd blijft de score hangen op 5-0.
Izak Verwoert weet z’n doel dus schoon te houden De wedstrijd wordt overtuigend gewonnen tegen een zwak Dess. Naar later zou blijken kon Dess een niet al te representatief elftal op de been brengen met enkele spelers uit de A-jeugd die er al een wedstrijd op hadden zitten in de basis en daarnaast een aantal vaste tweede elftal spelers.
Dat mag echter de pret niet drukken voor Zwaagdijk, want er werden ook meer dan genoeg kansen gecreëerd, ook in de beginfase toen Dess vrij aardig partij wist te geven. Als het afronden wat beter was gelukt had Zwaagdijk ook 10 keer kunnen scoren. Plezierig om vanaf de zijkant te zien dat Bert van Diepen weer terug is na z’n blessure. Ruud Ursem lijkt bevrijd van de laatste man positie en zorgt voor wat meer voetbal voorin.
Volgende week mag Zwaagdijk uit tegen Victoria O. Een geduchte tegenstander. Vorig seizoen wist Zwaagdijk in de uitwedstrijd een gelijkspel eruit te slepen en thuis zelfs te winnen van de Obdammers.

Opstelling:
Izak Verwoert; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Sjors Koeman; Ruud Beers, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Jos Boon (46. Rens van Diepen); Ruud Ursem, Bert van Diepen (60. Arnold Wiering)

Share Button

Reacties zijn gesloten.