Woudia VE1- Zwaagdijk VE1 5-2

Woudia maatje te groot voor prominenten VE1 Zwaagdijk.

Afgelopen zaterdag (20 okt) mochten wij als veteranen 1 op komen draven als prominenten bij het penaltybokaal. Dit is een grote eer voor ons oudjes,dus dat werd dringen bij de penaltystip. We werden ontvangen met koffie en lekkers in de kantine, maar niet alvorens we eerst de kunst hadden afgekeken bij de jeugd van Zwaagdijk. Er loopt genoeg talent rond die een aardig balletje het doel in kan jagen, maar goeie keepers hebben we ook gezien.
Kwart voor 3 waren we aan de beurt, de één nog zenuwachtiger dan de ander.
Moesten we ’t ook nog opnemen tegen “ Zwever”, ga der maar an staan. Na talloze benutte en gemistte schoten op doel bleek dat onze vlagger ’t verkeerde vak heeft gekozen. Uiteindelijk werd de coach 1e , reservekeep 2e en vlagger 3e. Bij deze wil ik het jeugdbestuur en Gré met ‘r moiden bedanken voor de uitnodiging en de goeie zorgen.
En alle winnaars gefeliciteerd!

De volgende dag moest er uit een ander vaatje getapt worden want de uitwedstrijd tegen de Woudapen stond op het programma. In de competitie hadden we al klop van ze gehad, dus tot de tanden toe gewapend gingen we richting Westwoud. Aldaar aangekomen bleken we nog niet helemaal compleet te zijn, maar gelukkig druppelde iedereen toch binnen. Alleen onze Bron bleek een bron van ergernis te zijn door niet op te komen dagen zonder afbericht. Voor ’t spekken van de kas is het dan weer wel een goeie.
Met onze vaste keeper Björn op doel de wedstrijd begonnen. Al snel bleek Woudia beter te functioneren dan ons en kwamen ze door een zondagsschot op voorsprong . Niet veel later vielen ook de 2 en 3-0 en ging ons hele strijdplan in rook op. Iedereen hield het hoofd koel en na een flitsende combinatie werd er op sublieme wijze afgerond door Wallie. Zijn droge commentaar was, ”Alien zó kon ie derrin”. Dit gaf de burger moed en na enig aandringen viel de 4e voor Woudia in ’t netje.
Thee en peptalk in de rust gaven een ander spelbeeld in de 2e helft. Er werd beter overgespeeld en zowaar maakte Douwe met z’n hoofd de 2e voor Zwaagdijk. Het offensief hield een kleine 20 minuten stand en toen vond Woudia het welletjes en maakte de 5-2. Bekervoetbal is niet ons ding zullen we maar zeggen,dus met goeie moed op naar de volgende wedstrijd. De competitie is onze hoofdprioriteit mannen!!!

De Coach.
Shirtsponsor Horizon Flowers BV

Share Button

Reacties zijn gesloten.