Kwiek 78 – Zwaagdijk 1-0

07-10-2012

Zwaagdijk trad vandaag aan voor een uitwedstrijd tegen Kwiek in Avenhorn. Kwiek had voor vandaag 3 punten meer dan Zwaagdijk en speelde vorig jaar nog in de vierde klasse. Dit beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden op het kunstgrasveld in Avenhorn. Jochem Oudeman was er vandaag niet bij vanwege een hamstringblessure. Ruud Beers schoof door naar de spits om zijn positie over te nemen. Rick Deken speelde daardoor rechtshalf en Sjors Koeman speelde weer linksback. Voor de rest geen wijzigingen in het elftal ten opzichte van vorige week.

Het begin van de wedstrijd verliep voor Zwaagdijk niet goed. Na zo een 5 minuten keek Zwaagdijk al tegen een 1-0 achterstand aan. In de verdediging werd de bal verloren. Een speler van Kwiek leek de bal met de hand mee te nemen, maar hiervoor werd niet gefloten. De aanval van Kwiek die volgde eindige in een houdbaar schot op het doel van Zwaagdijk-keeper Izak Verwoert. Hij verslikte zich daar echter in en zo viel de 1-0 binnen. Zwaagdijk kon dus meteen opzoek naar de gelijkmaker en werd af en toe gevaarlijk. Guy Zanoli kwam aan de linker kant vaak goed door en hield de Kwiek-verdedigers goed bezig. Guy was ook nog dicht bij een goal toen een afgeketste corner opnieuw werd voorgezet. Hij kreeg zijn hoofd maar net niet tegen de bal en zo ging de voorzet voorlangs. Ruud Ursem was nog dichterbij een goal. Van grote afstand schoot hij een afgeketste bal snoeihard op de lat. Kwiek creëerde geen grote kansen in de eerste helft en met 1-0 werd de rust gehaald.

Zwaagdijk had nog 45 minuten om wat aan de achterstand te doen. Op basis van de eerste helft bleek dit ook wel mogelijk. Toch ging het in de tweede helft niet beter. Kwiek verdedigde goed en Zwaagdijk kwam in het begin van de tweede helft maar weinig in de buurt van het doel van de tegenstander. Later zocht Zwaagdijk wat geforceerder naar de gelijkmaker. Hierdoor gaf Zwaagdijk achterin veel ruimte weg. Dit leverde mogelijkheden op voor Kwiek. De lat redde Zwaagdijk nog een keer en ook keeper Izak pakte een aantal inzetten knap. Zwaagdijk werd af en toe ook gevaarlijk. Zo loste Ruud Ursem en Patrick Neefjes een keer een schot, maar deze werden beiden gekeerd door de keeper van de tegenstander. Spits Robert-Jan Jansen kreeg nog een keer een kopkans, maar zijn kopbal ging net over. De blessuretijd van de wedstrijd was lang maar Zwaagdijk kon er niet van profiteren. De score bleef 1-0 en de punten bleven in Avenhorn. Een smet op de wedstrijd was nog het uitvallen van Guy Zanoli. Twintig minuten voor het einde moest Jos Boon Guy gedwongen vervangen omdat hij niet meer verder kon. Guy verrekte zijn kniebanden en lijkt nu zes weken uitgeschakeld.

Volgende week speelt Zwaagdijk tegen DESS uit sijberkarspel en benningboek. DESS staat met 1 punt onderaan de ranglijst en is de club van Zwaagdijk-verzorgster Sharon Bakker. Op papier dus een zwakkere tegenstander dan Kwiek dat vandaag was. Hopelijk waakt Zwaagdijk volgende week voor onderschatting en wordt er een positief resultaat gehaald.

Opstelling Zwaagdijk:

Izak Verwoert; Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Sjors Koeman; Rick Deken, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Guy Zanoli (70. Jos Boon); Robert-Jan Jansen, Ruud Beers.
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

Share Button

Reacties zijn gesloten.