Zwaagdijk – SSV 2-0

30-09-2012

Zwaagdijk mocht de vijfde wedstrijd van het seizoen thuis aantreden tegen SSV uit Stompetoren. Beide teams staan vóór deze wedstrijd met zes punten uit vier duels in de middenmoot. Sjors Koeman en Jos Boon zijn niet geheel fit en beginnen op de bank samen met Keesjan Schouten.

Zwaagdijk had vandaag het geluk dat het geen kampioenskandidaat trof in de zin van SSV en daarbij zal SSV ook niet z’n sterkste wedstrijd hebben gespeeld voor hun doen. Hulde voor het verdedigen van Zwaagdijk dat voor het eerst van het seizoen de nul achterin heeft gehouden. De verdedigers en keeper stonden best goed en SSV heeft niet veel grote kansen gehad, wel mogelijkheden. Keeper Izak Verwoert redde Zwaagdijk op die momenten. Het waren juiste woorden van de Zwaagdijk trainer in de krant:”Met slecht spel wist Zwaagdijk het thuisduel tegen SSV met 2-0 te winnen. De enige momenten dat er genoten kon worden, was bij een doelpunt. Ruud Ursem schoot een vrije trap van 25 meter via de binnenkant van de paal binnen. De 2-0 kwam ver in blessuretijd van Guy Zanoli die met een schijnbeweging de keeper liet liggen en vervolgens de bal eroverheen wipte”, beschreef winnend-coach Paul Groot. Daarmee sloeg de trainer de spijker op z’n kop. Er was nog één noemenswaardig moment toen Jochem Oudeman na 30 minuten spelen alleen op de keeper kwam, helaas werd die kans niet benut. Verder maakte Ruud Ursem een prima vrije trap en Guy Zanoli maakte de kans netjes af. Verder was Zwaagdijk nauwelijks te betrappen op een combinatie, weinig samenhang, veel verkeerde keuzes waar meer dan regelmatig werd gekozen voor de onmogelijkste (cross)passes terwijl een balletje breed voor de hand had gelegen. Bij voorzetten ging zo’n beetje één op de tien niet direct over de achterlijn.

Toch schitterend als je slechte wedstrijden als deze weet te winnen. Als je in die wedstrijden het achterin dichthoudt heb je immers aan één doelpunt genoeg, of in dit geval dan in de laatste minuut een tweede doelpunt. Bedankt voor de mensen die deze wedstrijd 90 minuten lang hebben willen aanschouwen. Volgende week speelt Zwaagdijk uit tegen Kwiek ’78. Zij staan met 12 punten op de tweede plaats, maar er liggen zeker mogelijkheden, want de laatste twee overwinningen van hen tegen Sint George en ASV ‘55 zijn niet overtuigend geweest.

Opstelling:
Izak Verwoert; Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Rick Deken; Ruud Beers, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Guy Zanoli; Robertjan Jansen (80. Sjors Koeman), Jochem Oudeman
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

Share Button

Reacties zijn gesloten.