Dynamo SC-Zwaagdi​jk 5-0

23 september 2012

Zwaagdijk moest deze week aantreden tegen Dynamo. Dynamo is een ploeg die graag verzorgd voetbal wil spelen en dat betekent gelijk dat Zwaagdijk ook ruimte krijgt om te voetballen. Wat normaal gesproken ook de insteek is bij Zwaagdijk. Bij Zwaagdijk keerde Rick Deken terug van een blessure, maar hij begon op de bank. Net als Robert-Jan Jansen en Kees-Jan Schouten.

Beide ploegen probeerde in de eerste helft van achteruit op te bouwen om zo over de grond de spitsen te zoeken. Dat lukte Dynamo beter als Zwaagdijk. Dynamo was de boven liggende partij de eerste helft. Het resulteerde echter niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Ze drukten wel aan, maar Zwaagdijk voetbalde goed mee en kwam er ook zo nu en dan uit. Het ging echter toch mis voor Zwaagdijk. Bij een afgeslagen aanval van Zwaagdijk werd door Dynamo goed de diepte gezocht achter de verdediging van Zwaagdijk. De spits wist de buitenspel val te ontwijken en kon zo doorlopen op de keeper. Hij bleef rustig en zette de thuisploeg na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Zwaagdijk ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er een minuut voor rust ook nog bijna, maar de poging van Jochem Oudeman ging binnenkant paal het doel weer uit.

In de rust werd de formatie van Zwaagdijk omgezet van een 4-4-2 systeem naar een 4-3-3 systeem. Dit om meer druk te kunnen zetten op de verdediging van Dynama. Dit lukte ook goed. Zwaagdijk zette vroeg druk waardoor Dynamo minder aan voetballen toe kwam. Echter was het toch Dynamo die de score uitbreidde naar 2-0. Door een snelle uitbraak verdubbelde Dynamo de score. Zwaagdijk gaf zich nog niet gewonnen. Na een goede aanval belandde de bal bij Ruud Beers die randje zestien de bal ontving en zo naar doel kon lopen. Hij was echter te druistig en schoot wild op doel wat resulteerde in een achterbal. Nog geen minuut later lag de bal er weer in bij Zwaagdijk. Doordat Zwaagdijk te veel ruimte weggaf achterin konden ze er makkelijk door komen. Na de 3-0 was het gespeeld. De koppies gingen hangen bij Zwaagdijk en was het openhuis. Gelukkig bleef de stand steken op 5-0.

Zwaagdijk moet deze tweede helft snel vergeten en de draad weer oppakken tegen SSV. De volgende tegenstander thuis bij Zwaagdijk. SSV heeft net als Zwaagdijk twee keer gewonnen en twee keer verloren, dus het zal een gelijkopgaande wedstrijd worden.

Opstelling:Izak Verwoert, Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Sjors Koeman, Jos Boon (60. Rick Deken), Patrick Neefjes (80. Kees-Jan Schouten), Ruud Groot, Guy Zanoli, Ruud Beers, Jochem Oudeman (60. Robert-Jan Jansen)
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

Share Button

Reacties zijn gesloten.