Zwaagdijk – Berkhout 1-3

Het eerste van Zwaagdijk is met twee overwinningen goed begonnen aan het seizoen.
Vandaag trof Zwaagdijk een team die ook een goede seizoensstart kende. Berkhout won
zijn eerste wedstrijd met 7-0 van ASV en speelde tegen Victoria O gelijk. Een makkelijke klus  voor Zwaagdijk werd dan ook zeker niet verwacht. Bert van Diepen is nog niet hersteld van  zijn schouder die uit de kom was geschoten. Ruud Beers nam zijn positie in de spits van hem  over.  Jos Boon verkaste daardoor naar de rechter kant en Guy Zanoli ging links-half spelen.  Ook Rick Deken was er nog niet bij vanwege een enkelblessure.

Het begin van de wedstrijd was aan de hectische kant. Beide teams begonnen vrij fel. Aan
beide kanten ontstonden in de beginfase wat kleine mogelijkheden. Naarmate de wedstrijd
vorderde kreeg Berkhout iets meer grip op de wedstrijd. Zij konden de bal vak wat langer in  de ploeg houden dan dat Zwaagdijk dat lukte. Zwaagdijk stond echter goed. Grote kansen werden in de eerste helft dan ook niet gecreëerd door Berkhout. Ook Zwaagdijk wist nog geen grote kansen te scheppen. 

In de rust maakte trainer Paul Groot duidelijk dat Zwaagdijk er meer gezamenlijk voor moest  gaan en daarin niet te veel risico moest nemen. Ook met een punt kon Zwaagdijk vandaag misschien wel tevreden zijn. In de tweede helft ging het echter al snel mis. Een Berkhout-speler kwam aan de rechter kant goed door. Hij wist de achterlijn te halen en de bal voor het doel te passen. De pass kon niet worden weggewerkt door de Zwaagdijk-keeper en  verdedigers waardoor een Berkhout-speler de bal nog net over de lijn kon werken. 0-1.
Niet veel later kwam Berkhout over de linker kant door. De voorzet die kwam werd door
Zwaagdijk-keeper Izak Verwoert ongelukkig verwerkt. De bal belande voor de voeten van
de tegenstander en deze schoot de 0-2 binnen. Na deze tweede tegengoal zette Zwaagdijk
meer aan. Ruud Ursem ging voor de verdediging spelen en Zwaagdijk werd gevaarlijker.
Ruud Groot kon uiteindelijk de aansluitingstreffer maken. Een bal van achteruit werd door
Jochem Oudeman over de Berkhoutse verdediging heen getikt. Ruud Groot was diep gegaan  en kon zo alleen op de keeper aflopen. Hij faalde niet en schoot de 1-2 binnen. Zwaagdijk  bleef hierna doordrukken. Ruud Ursem en Jochem Oudeman werden allebei een keer in de zestien aangespeeld, maar kregen hun schot niet tegen de touwen. Een hele grote kopkans was er ook nog voor Jochem. Ruud Ursem wipte vanaf de achterlijn de bal voor,  maar Jochem kopte deze bal maar net over. De 2-2 hing in de lucht maar tegelijkertijd liet Zwaagdijk achterin veel ruimte achter vanwege de aanvallende spelwijze. Berkhout profiteerde daar af en toen van. Toen Berkhout er weer een keer uitkwam over de linker kant werd een voorzet ongelukkig in het eigen goal geschoten door Sjors Koeman. Zo werd het 1-3 en zakte bij Zwaagdijk de moed in de schoenen. De score veranderde hierna dan ook niet meer.

De derde wedstrijd van het seizoen betekende voor Zwaagdijk dus een verliespartij.
Zwaagdijk zakt op de ranglijst naar een gezamenlijke derde plaats. Volgende week speelt
Zwaagdijk een uitwedstrijd tegen Dynamo SC in Ursem. Ook Dynamo heeft zes punten gehaald in de eerste drie wedstrijden. Dit belooft dus wederom geen makkie te worden.

Opstelling Zwaagdijk:
Izak Verwoert; Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Sjors Koeman; Jos Boon (80. Joost
Fischer), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Guy Zanoli; Ruud Beers, Jochem Oudeman.
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

Share Button

Reacties zijn gesloten.