Hauwert VE1 – VE2

16 september 2012

Hauwert vet.- Zwaagdijk vet. 1- 6, een kwestie van tactiek.

De eerste competitie wedstrijd was bij onze vrienden in Hauwert, dus op de fiets erheen.
We werden geheel in het nieuw gestoken door onze sponsor de Keukenloods en na een gedegen opwarming (alle ballen op doel mis) begonnen we aan de wedstrijd. Bakker Siemen floot en na eerst wat goede gesprekken over de bestellingen voor de komende weken leek het hem wel verstandig het een en ander door de vingers te gaan zien. Voor de opstelling is het nog vermeldenswaardig dat we met 4-4-2 begonnen, maar zonder Timo. Met zijn aanwezigheid langs de lijn moesten we volgens hem al tevreden zijn.
Zoals wij al jaren spelen, begonnen we aanvallend, maar met matig succes. We waren de meeste tijd op de helft van de tegenstander te vinden, maar liepen steeds vast in hun defensie. Hoge ballen werden aldoor weggekopt en kansen (stuk of 14) slecht afgemaakt. Het was dan ook geen verrassing dat door een onverwachte uitval op een onbewaakt moment, toen we even niet scherp waren, de midvoor van Hauwert alleen voor onze keeper kwam en de 1-0 op het bord zette.
Dit kon natuurlijk niet en bijna gelijk na de aftrap paste Richard Z. de bal naar onze sponsor die met een fraai doelpunt afrondde. 1-1 met de rust.
De coach had het hele spelletje eens goed geanalyseerd en vond dat we in een andere formatie moesten spelen en wel 4-3-3. Vanaf het begin van de tweede helft wierp deze tactiek zijn vruchten af. Ten eerste wist de tegenstander niet meteen wie ze moesten dekken en ten tweede ontstond er zo veel meer ruimte voorin. Tegelijkertijd hield onze achterhoede de zaak goed dicht en bijna elke tweede bal van hun was weer voor ons.
Het ging ongeveer zo:
3e minuut: aanval van rechts, Paul kopt keihard in (niemand wist dat ie dat ook kon,) 1-2.
6e minuut: aanval van links, voorzet precies op het hoofd van Patrick, 1-3.
10e minuut: Jaap speelt naar links, krijgt hem weer terug, verspeelt die bal, herovert hem weer, één-tweetje met Patrick, verliest de bal, maar krijgt hem gelukkig weer terug, omspeelt de tegenstander en schiet keihard in de hoek, 1-4.
20e minuut: Patrick krijgt de bal vanuit het midden terwijl Hauwert nog met een buitenspelval bezig was. Hij kan gewoon doorlopen en de keeper omspelen, 1-5.
25e minuut: Lange bal vanuit het midden naar links, Pieter kan hem nog net voor krijgen en de Keukenloods rondt af, 1-6. Hoe succesvol een tactiekwissel dus kan zijn.

The man of the match.

Share Button

Reacties zijn gesloten.