VE2 – De Valken VE1 1-1

Vandaag 9 september 2012 aanvang van de competitie 2012-2013!

Of toch niet helemaal want er stond eerst nog een partijtje tegen De Valken VE 1 op het programma.
Met afzeggingen van Timo en Richard maar met versterking in de gelederen van Douwe begonnen we iets wat verlaat aan de wedstrijd. Onze fluitist heeft namelijk naast zijn voetbal bezigheden nog kerkelijke verplichtingen lopen.

Vooraf aan de wedstrijd werden we door onze sponsor KEUKENLOODS verrast met nieuwe broeken en sokken waarvoor namens het gehele elftal dank. De shirts worden op een later tijdstip nog officieel in gebruik genomen. Een datum hiervoor lijkt moeilijk te prikken. De eigenaren bivakkeren nogal eens in het buitenland.

Het beloofde een zware pot te worden want De Valken heeft een reputatie van 5 maal kampioen over de afgelopen 6 seizoenen. De figuurlijke mouwen konden worden opgestroopt. De toss werd door onze aanvoerder gewonnen dus Valken nam de aftrap.
Valken begon vol overgave aan de wedstrijd. Ze combineerden goed en hadden iets meer overwicht. Toch werd Zwaagdijk niet onder grote druk gezet en echte kansen aan beiden kanten bleven uit. Zoals we begonnen gingen we dan ook de rust in 0 – 0.

In de rust werd nog maal eens benadrukt door de coach dat we dit toch echt als een oefenpot moesten aanschouwen en het dus geen schande was als we eventueel zouden verliezen. Volgende week tegen onze naast buur Hauwert moet de boel ingespeeld zijn. Daar waar we in de 1e helft nog bewolking hadden gezien was dit na rust anders. Onder een stralende zon begon de Valken wederom voortvarend aan de 2e helft. Conditioneel was de Valken beter en je kon dan ook duidelijk zien dat menig zwaagdijker zijn kruit grotendeels al had verschoten.

Toch was het good old Jaap Ursem die de middellijn overstak en een doelpoging waagde. De keeper, niet helemaal balvast, liet de bal los en daar kwam als een duveltje uit een doosje Douwe aangesneld. De 1 – 0 kon op het scorebord. Dit toch wel tegen de verhoudingen in. Valken hield de druk op de ketel en liet een kleine 10 minuten later de 1 – 1 aantekenen wat ook gelijk de eindstand was.

Penalty’s moesten worden genomen. 5 spelers werden door de coach verzocht deze taak op zich te nemen. Zwaagdijk begon goed net als de valken en scoorden de eerste 4. De laatste moest de beslissing brengen. Ondergetekende nam nummer 5 voor zijn rekening. Enigszins aangedaan door de vele inspanningen van de wedstrijd kon het gebeuren dat de paal werd geraakt. Hierna was het aan de Valken om alsnog nummer 5 achter Peter te leggen er werden zij uiteindelijk de winnaar na de penaltyreeks.

Al met al een leuke pot voetbal op deze zonnige zondagmorgen!

M.O.T.M.

Share Button

Reacties zijn gesloten.