Zwaagdijk 1 – ASV 1 3-1

Zwaagdijk – ASV ‘55  3-1
Na de overwinning van vorige week moest er nu aangetreden worden tegen ASV. ASV verloor met grote cijfers de week ervoor, dus die wilde ongetwijfeld wat recht zetten tegen Zwaagdijk. Rick Deken was nog geblesseerd van de week ervoor en zodoende mocht de vorige week goed ingevallen Jos Boon in de basis beginnen. De rest van het team was ongewijzigd.

Dat ASV iets recht wilde zetten werd snel duidelijk. Ze zaten er fel en kort op en namen vaak nog even de speler van Zwaagdijk mee als de bal al was weggespeeld. Het voetbal was mede daardoor misschien wel slordig. Zwaadijk speelde veel te vaak de lange bal, maar dat moet je juist tegen ASV niet doen aangezien ze twee grote jongens achter in het centrum hebben. Ging de bal wel over de grond werd het gelijk een stuk gevaarlijker. Zo kwam de voorsprong ook tot stand. De aanval werd opgezet aan de linkerkant en van die kant werd de ingeschoven Ruud Ursem ingespeeld. Die schoot van afstand op doel, maar de bal werd gekraakt en zo kwam de bal pardoes voor de voeten van Jochem Oudeman terecht. Die kwam alleen voor de keeper en ronde het beheerst af. Daarna kreeg Zwaagdijk een domper te verwerken met het uitvallen van Bert van Diepen. Bij een grove charge kwam hij verkeerd terecht en na wat later bleek schoot de schouder bij die actie voor de eerste keer uit de kom. Hij probeerde nog wel door te voetballen, maar even later schoot hij er weer uit bij een luchtduel . Zodoende moest hij noodgedwongen gewisseld worden. Guy Zanoli verving hem. Guy Zanoli kwam gelijk een paar keer gevaarlijk door op de linkerkant, maar de goede eindpass ontbrak net elke keer. Echte kansen had Zwaagdijk de eerste helft niet, maar ASV is in de eerste helft eigenlijk helemaal niet gevaarlijk geweest.

In de rust werd er besproken dat de bal veel vaker over grond gespeeld moest worden en niet meer door de lucht. In het begin van de tweede helft gebeurde dat ook. Het was ook meteen raak. Guy Zanoli speelde Jochem Oudeman goed in vanuit het middenveld. Jochem Oudeman lag de bal gelijk klaar voor Ruud Beers en die twijfelde niet en schoot de bal hard de lange hoek in. Zo leek er niks aan de hand voor Zwaagdijk, maar kort na de 2-0 kreeg Jasper Buis de bal bij het wegwerken ongelukkig op zijn hand. De scheidsrechter gaf een penalty. Dit buitenkansje liet ASV niet liggen. Daarna was het gelijk weer gebeurt met het voetbal aan Zwaagdijkse zijde en was het van beide kanten zeer slecht. Het was puur op geluk voetballen en de bal kon er zomaar aan beide kanten invallen. Jochem Oudeman kreeg na een voorzet van Jasper Buis nog een goede kans om te scoren, maar schoot de bal over. Het was niet de makkelijkste kans. Patrick Neefjes kreeg wel een opgelegde kans. Hein Boon speelde hem met een bal over de verdediging vrij voor de keeper, maar hij wist de bal niet goed te raken en zo werd zijn schot tegen gehouden door de keeper. In de rebound was er nog het schot van Guy Zanoli, maar die werd door een verdediger van de lijn gehaald. Zwaagdijk was niet de enige ploeg die kansen kreeg. Zo spatte een prachtig schot van ASV uiteen op de lat en wist Izak Verwoert goed redding te brengen op een van dichtbij ingeschoten bal op doel. Even voor tijd kwam toch de bevrijdende 3-1. Ruud Beers werd op het middenveld ingespeeld en twijfelde geen moment. Van zo’n 25 meter schoot hij op doel en verraste daarmee de doelman van ASV. De bal vloog er mooi over heen en zo werd de wedstrijd beslist.

Het was een zeer matige wedstrijd, maar de drie punten bleven wel in Zwaagdijk. Volgende week zal het toch beter moeten tegen Berkhout. Zwaagdijk heeft het nooit makkelijk tegen Berkhout en dus zal het weer een moeilijke partij worden, maar de twee overwinningen geven wel vertrouwen.

Opstelling: Izak Verwoert, Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Sjors Koeman, Ruud Beers, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jos Boon (80. Joost Fischer), Bert van Diepen (30. Guy Zanoli), Jochem Oudeman
Hoofdsponsor RKVV Zwaagdijk:

Share Button

Reacties zijn gesloten.