Sint George – Zwaagdijk 8-5-2011

De laatste wedstrijd van het seizoen moest aangevangen worden tegen een van de koplopers van de competitie. Sint George kon kampioen worden mocht Medemblik punten verspelen, maar Zwaagdijk wilde zich de laatste wedstrijd van het seizoen nog van zijn goede kant laten zien.

Zwaagdijk begon goed tegen Sint George en kreeg ook kansen. Er werd zelfs een doelpunt gemaakt, maar dat werd afgekeurd. Volgens de grensrechter van Sint George stond Jochem Oudeman, die de assist gaf op Hein Boon, buitenspel, maar Zwaagdijk twijfelde daar sterk aan. Zwaagdijk bleef aandringen en Ruud Ursem kreeg een goede kans op de 0-1 na een goede bal van Sjors Koeman. Ook Hein Boon kreeg nog een kans om de score te openen, maar het lukte Zwaagdijk niet om het net te vinden. Sint George had in de eerste helft niet veel in te brengen tegen Zwaagdijk.

In de tweede helft leek de spanning er een beetje af te zijn bij de Sint George spelers, want ze kwamen feller uit de kleedkamer en zette Zwaagdijk beetje bij beetje wat meer onder druk. Zodoende kwam ook de 1-0 op het scorebord. Na de 1-0 zette Sint George door en kreeg nog een dot van een kans, maar ze miste voor leeg doel. Zwaagdijk kwam daarna weer wat beter in het spel. Mede door de verse wissels, want menig speler zat er door heen. Een doelpunt voor Zwaagdijk zat er nog steeds in en dat kwam er ook. Uit een corner van Ruud Ursem kon de keeper een schot van Stefan Oudeman nog keren, maar de rebound van Marcelino Post was niet meer te stoppen en zo kwam Zwaagdijk naast Sint George. De wedstrijd ging daarna op en neer. Voor Zwaagdijk konden Ruud Beers en Jelle Koeman doorlopen op de keeper, maar beiden twijfelde teveel of ze de bal moesten afspelen of zelf schieten en verprutste zo de kans. Sint George miste een kopbal op een haar na het doel en zo bleef het 1-1 in Spierdijk.

Zo heeft Zwaagdijk het seizoen met een goed resultaat afgesloten en moet Sint George genoegen nemen met de nacompetitie. Dus misschien komt Zwaagdijk ze volgend seizoen weer tegen en dan zullen ze ongetwijfeld gemotiveerd zijn.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Ruud Groot, Sjors Koeman (Ruud Beers), Marcelino Post (Guy Zanoli), Hein Boon, Jochem Oudeman, Rene Kolken, Ruud Ursem (Jelle Koeman), Patrick Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.