Zwaagdijk – Berdos 1-3

13-05-2012

Zwaagdijk mocht het in de laatste competitiewedstrijd thuis opnemen tegen Berdos. Zwaagdijk kon nog nacompetitie halen als er werd gewonnen en RKEDO en Victoria O zouden verliezen. Berdos kwam naar Zwaagdijk met kampioensmogelijkheden. Bij verlies van Zwaagdijk en verlies van Duinrand S, zou Berdos gelijk komen met koploper Duinrand S.

Er waren enkele wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week. Ruud Ursem was terug van een schorsing, Rob Houtsma ging laatste man spelen en Arjan Schouten was terug van een blessure. Ruud Beers, Rick Deken en Niels Kaan waren de wissels.

In de beginfase golfde het spel wat op een neer en werden er over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. Zwaagdijk was af en toe dreigend, maar Berdos overtuigde door een goede organisatie en gecontroleerd spel. De ploeg uit Bergen beschikt op het middenveld over enkele prima spelers en voorin zorgen een aantal spelers voor dreiging door goede en gevaarlijke acties. Patrick Neefjes komt na 20 minuten vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen en wordt gevloerd. Iedereen denkt aan een penalty, ook aan de zijde van de tegenstander. De scheidsrechter besluit echter een vrije trap tegen te geven. Vlak daarna wordt door Berdos een voorzet gegeven die vervelend opstuit en de keeper van Zwaagdijk niet geheel vrij uit gaat. De spits van Berdos laat deze buitenkans niet liggen en zorgt voor de 0-1. Best een domper, want er was tot dat moment nog geen mogelijkheid of kans weggegeven. Zwaagdijk zorgt voor gevaar in de persoon Guy Zanoli. Guy komt schuin alleen op de keeper die de bal weet te keren, in de rebound is het Ruud Ursem die een doelpoging doet, maar de gelijkmaker wordt niet gemaakt. Berdos maakt na zo’n halfuur spelen 0-2, doordat een hoge bal niet goed verwerkt wordt door de Zwaagdijker verdediging. De aanvaller houdt goed de rust en schiet beheerst de 0-2 binnen. Hein Boon schiet vlak voor rust goed op doel, maar de keeper van Berdos redt goed.

Arjan Schouten blijft achter in de kleedkamer en Ruud Beers neemt zijn plek in op het middenveld. Direct na rust is Zwaagdijk gevaarlijk waarbij Ruud Groot de 1-2 lijkt te maken. De scheidsrechter floot echter al voor een overtreding. Dit lijkt een goedmakertje van de 1e helft, waarbij hij juist geen penalty gaf. Ruud Ursem schiet de penalty binnen waardoor het alsnog 1-2 is. De motivatie die Zwaagdijk hieruit put is al snel verdwenen. Binnen vijf minuten maakt Berdos middels een scrimmage de 1-3. In de loop van de tweede helft maakt keeper Ton Steltenpool een goede redding op een gevaarlijk schot van Berdos. Verder probeert Zwaagdijk de tegenstander terug te drukken, maar kansen zou dit niet opleveren. De kopsterke Rick Deken komt in het veld voor Hein Boon, maar weet geen kopkansen te creëren. De laatste wedstrijd van het seizoen verliest Zwaagdijk van Berdos met 1-3.

Zo eindigt Zwaagdijk de competitie op een 6e plaats met 39 punten uit 26 wedstrijden. De punten zijn met name vergaard in thuiswedstrijden (27 punten) met maar twee verliespartijen. In uitwedstrijden wist Zwaagdijk maar drie keer een wedstrijd winnend af te sluiten met in totaal 12 punten. Zwaagdijk kenmerkte zich dit seizoen door wisselvalligheid. Goede wedstrijden werden afgewisseld met slechte.

Zwaagdijk neemt afscheid van trainer Rob Houtsma, begeleider Jan Wagemaker, vlagger Theo Boots en keeper Ton Steltenpool. Zwaagdijk wil hen bedanken voor de jarenlange inzet en wenst allen veel voorspoed.

Opstelling:
Ton Steltenpool; Jasper Buis, Rob Houtsma, Sjors Koeman, Bert van Diepen; Hein Boon (70. Rick Deken), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Arjan Schouten (46. Ruud Beers); Guy Zanoli, Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.