SSV – Zwaagdijk 1-0

06-05-2012

Zwaagdijk wist vorige week in de resterende 25 minuten tegen Egmondia de 2-1 voorsprong niet vast te houden. Desondanks dit gelijke spel waren de kansen op het behalen van de nacompetitie nog lang niet verkeken. Een overwinning vandaag tegen SSV in Stompetoren zou goed helpen om de kansen te vergroten. Zwaagdijk begon in een andere formatie dan de laatste weken gewend was. Zwaagdijk miste ook een aantal spelers. Ruud Ursem was geschorst, Tim van Dam geblesseerd en Arjan Schouten is hard op weg terug, maar was nog niet fit genoeg om te spelen.

Het eerste gevaar in de wedstrijd ontstond vrij snel. Zwaagdijk mocht de eerste corner nemen en deze kwam gevaarlijk voor de goal. Sjors Koeman leek de bal bij de eerste paal binnen te kunnen koppen maar dit lukte net niet. De bal bleef liggen en werd uiteindelijk teruggelegd op Guy Zanoli. Het schot dat Guy leverde ging echter net over. Dit was misschien wel de grootste kans uit de eerste helft. Zowel Zwaagdijk als SSV werden nog wel een aantal keer gevaarlijk maar hele grote kansen bleven uit. Het spel was aan beide kanten ook niet sterk. Zwaagdijk speelde veel ballen lang en voorin werd vaak niet zorgvuldig gecombineerd. In balverlies zakte Zwaagdijk ook vaak met veel spelers terug, waardoor in de omschakeling vaak een mannetje te kort was.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld wel. Jerry Klok was in de kleedkamer achtergebleven. Niels Kaan kwam voor Jerry in het veld in ging in de spits naast Bert van Diepen spelen. Ruud Beers zakte daardoor een linie terug op het middenveld en Patrick Neefjes ging daardoor links back spelen. De tweede helft speelde zich meer af op de helft van SSV. De bal werd nog steeds veel lang gespeeld maar wanneer Zwaagdijk op de helft van de tegenstander speelde werd beter gecombineerd en werd de baal langer in bezit gehouden dan dat dit het geval was in de eerste helft. Zwaagdijk kreeg af en toe wat mogelijkheden maar wist nog geen opgelegde kansen te creëren. Toch kwam Zwaagdijk op achterstand. Een veel te makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant van de zestien werd voor de goal geschoten en door een SSV-speler binnengekopt. Zo keek Zwaagdijk toch tegen een achterstand aan, juist in een fase waarin dit niet leek te gaan gebeuren. Zwaagdijk zette na de 1-0 aan op zoek naar de gelijkmaker. SSV stond onder druk maar verdedigde sterk. Bij een dieptepass richting Niels Kaan werd een Zwaagdijk-speler fors onderuitgehaald. De pass was echter al gegeven en Niels Kaan liep alleen op de keeper af. De scheidsrechter floot echter af en gaf geen voordeel aan Niels die net de bal binnen had geschoten. Een fout van de scheidsrechter voorkwam dus de gelijkmaker. Niet veel later kreeg Guy Zanoli geen penalty toen hij in de zestien een forse tackle te verduren kreeg. Wederom een merkwaardige beslissing van de leidsman. De gelijkmaker bleef uit en Zwaagdijk verloor dus de partij.

Zwaagdijk had in dat opzicht het geluk vandaag niet aan zijn zijde. De schuld van het puntverlies kan echter zeker niet volledig in de schoenen van de scheidsrechter worden geschoven. Zwaagdijk speelde niet goed genoeg om veel grote kansen te creëren. De tweede helft was Zwaagdijk wel beter. SSV heeft op de goal die ze maakten na geen kans gehad. Het laatste zetje ontbrak vandaag echter waardoor weinig gecreëerd werd. Het verlies vandaag betekent nog niet dat Zwaagdijk uitgeschakeld is voor het behalen van nacompetitie. Ook de concurrenten verspeelden immers punten. Zwaagdijk zal volgende week de laatste wedstrijd thuis moeten winnen van Berdos. Bij een overwinning blijft het behalen van nacompetitie tot de mogelijkheden behoren.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Jasper Buis, Hein Boon, Sjors Koeman, Jerry Klok (46. Niels Kaan); Rick Deken, Ruud Groot, Guy Zanoli, Patrick Neefjes; Ruud Beers, Bert van Diepen.

Share Button

Reacties zijn gesloten.