KGB – Zwaagdijk 2-5

Zondag 6 mei 2012.

De derby tegen KGB uit Bovenkarspel stond op het programma.
De veteranen van Zwaagdijk vertrokken met 9 man naar Bovenkarspel.  Paco, moest eerst nog even naar Grootebroek waar zijn zoon Mitch een training had van Soccer X. Richard ging ook op eigen gelegenheid.  Dus met 11 man moesten we het wederom doen.
In Bovenkarspel aangekomen zagen wij dat KGB op volle sterkte was. Ik telde  16 man  die aan de koffietafel zaten.  Ons stond dus een zware wedstrijd te verwachten.
Zwaagdijk begon sterk, had een licht veldoverwicht maar zag KGB scoren.  Het was een lichte onderschatting van Jaap, die de spits van KGB teveel ruimte gaf en die handig gebruik maakte van de klutsbal die hij kreeg. Peter was kansloos op zijn schot.
Zwaagdijk kwam onverwacht op gelijke hoogte. Een mooie aanval over links, Pieter gaf de bal op Das Phantom, deze wist bij zijn tegenstander weg te draaien en  de bal vanaf 22 meter in het bovenhoekje te plaatsen. Het was een bal op Timo bedoeld maar deze kon er alleen maar naar kijken.
Hierna werd KGB iets sterker en  vlak voor rust werd er door hun een doelpunt gescoord. Uit een corner wist de voorstopper van KGB, de bal binnen te koppen.
In de rust werd gesproken wat goed en niet goed ging. Het was Paco, die met de beamer van zijn telefoon uitleg gaf. De 1e helft werd namelijk door Mitch op beeld gezet. De Jan-van-Halst-uitleg die Paco ons gaf had blijkbaar geholpen. In de 2e helft een Zwaagdijk wat het op zijn heupen kreeg. De linies schoven goed in elkaar en de ruimte die wij kregen werd volledig benut.
Het was Das Phantom, die de stand gelijk trok met een snoeihard schot in de verre hoek .   Thimolino  zette Zwaagdijk op voorsprong. Heel   beheerst stifte hij de bal over de keeper heen die al naar de grond was gegaan vanwege een voetveeg die Thimolino per abuis gaf.  Hierna konden wij fris en vrolijk verder ballen. Kees maakte de 2-4 en uiteindelijk was het Thimolino,  die de eindstand op 2-5 zette.
Een zeer verdiende overwinning met goed voetbal. Een groot compliment kregen wij nog  van KGB vanwege het vertoonde spel.
Ik wil alle veteranen bedanken voor hun tomeloze inzet in het afgelopen seizoen. We hebben met elkaar een heel mooi seizoen gedraaid en besloten dit uiteindelijk met een 4e plaats. Mannen een seizoensafsluiting zoals andere jaren is er niet van gekomen.
We hebben nog wel even genoten van de paar uurtjes die we in de kantine hebben gezeten. Dit willen we graag overdoen op de veteranendag. Tot dan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.