Egmondia – Zwaagdijk 2-2

29 april 2012.

Zwaagdijk moest afgelopen zondag het restant afmaken van de wedstrijd tegen Egmondia. Hoewel Zwaagdijk 1-2 voor stond met nog 25 minuten op de klok zou het allerminst makkelijk worden om de wedstrijd simpel uit te voetballen.

Dat bleek gelijk toen de wedstrijd begon. Egmondia zat er boven op en ging er hard tegen aan. De scheidsrechter weigerde echter adequaat op te treden tegen de grove charges van de Egmondia spelers. Waar Zwaagdijk bij het minste of geringste een vrije trap tegen kreeg mocht er aan de andere kant een stuk meer. Er werd opportunistisch gespeeld aan beide kanten, maar Zwaagdijk was de ploeg die meer onder druk stond. Egmondia hanteerde de lange bal veelvuldig en werd gevaarlijk door de vrije trappen die ze kregen hoog in de pot te gooien. Uit zo een vrije trap viel ook het doelpunt. De vrije trap werd van de zijkant de zestien in geslingerd naar de tweede paal toe. De bal zou toen in de kluts over de lijn zijn gegaan, maar het was bijna onmogelijk om te zien of de bal wel de doellijn had gepasseerd. Volgens de keeper en grensrechter van Zwaagdijk was hij niet over de lijn geweest, maar de scheidsrechter zag het anders. Na de 2-2 gingen beide ploegen vol op de overwinning en ontstond er veel ruimte op het veld. Ruud Groot profiteerde daar een keer van. Hij kreeg de bal in de ruimte van Patrick Neefjes, omspeelde simpel de laatste verdediger en kwam alleen op de keeper, maar het schot miste kracht en richting. Waardoor de stand gelijk bleef. Ook Egmondia was dichtbij de overwinning, maar Gert-Jan Kreuk kwam goed zijn doel uit en wist de 1 tegen 1 situatie te winnen. Zo bleef het bij 2-2.

Het was een hectische en slordige wedstrijd en dat lag niet alleen aan de beide ploegen. Zwaagdijk werd al benadeeld doordat de wedstrijd eerder al werd gestaakt toen Egmondia rijp leek voor de slacht en nu door een dubieus doelpunt. Zwaagdijk heeft het echter zelf nog in de hand voor de plaatsen om de nacompetitie. De volgende wedstrijd is uit bij SSV. Als daar een goed resultaat behaald wordt is alles nog mogelijk.

Opstelling Zwaagdijk:
Gert-Jan Kreuk, Bert van Diepen, Hein Boon, Ruud Ursem, Jasper Buis, Rick Deken, Ruud Groot, Patrick Neefjes, Jerry klok, Ruud Beers, Guy Zanoli.

Share Button

Reacties zijn gesloten.