Zwaagdijk VE – Westfriezen 2-1

Zondag 22 april, mochten de oude knarren weer eens voetballen. Na de rust met Pasen en de niet gespeelde wedstrijd tegen DESS moest het maar weer eens gebeuren. De wedstrijd was tegen de geel witten uit Zwaag de “Westfriezen”. We hadden nog een appeltje te schillen met hen, gezien de uitslag van de uitwedstrijd op het verfoeilijke kunstgras. Geheel ten onrechte werd het daar 4-0 voor onze tegenstanders van vandaag. De schrijver dezes (ik ben heel on democratisch) uitgeroepen tot m.o.t.m. en dus veroordeelt tot het tikken van deze onzin. Ik doe het maar, anders zou dit ook weer inleveren zijn van tradities. Eentje is er volgens de vlagger al weg: n.l. op de fiets naar VVW. ‘Dirk dit was echt alleen vanwege de regen.’ Volgend seizoen als het droog is, gaan we weer mee met je op de fiets naar VVW.  Nu maar weer over vandaag. Keurig op tijd was deze “ballen vanger” op het veld om de warming up aan te vangen en dan krijg je onderweg nog te horen ‘wat ga je vroeg!!!!’ Nee vakantieman, jij was wat laat. Op het veld aangekomen samen met de geblesseerde Jaap, die het toch weer wou proberen, zien we tot onze schrik al een hele greppel rondom het veld die er in gelopen was door de “eerste burger” van Hoorn. Ja beste mensen, bij de geel witten hebben ze de burry van Hoorn als geheim wapen in hun team. Gelukkig was deze man al z’n energie voor de wedstrijd aan het verspillen en zodoende had onze TRABELSIE geen kind meer aan hem tijdens de wedstrijd, m.a.w. Karel had een makkie.

De wedstrijd vangt aan en voor er 10 minuten om waren had ons FANTOOM al twee kadootjes uitgepakt. 2-0. Volgens de altijd kritische vlaggenist, 2 geweldige combinaties tussen de keeper van Westfriezen, een speler van hun en Patrick. Hoe dan ook een goed begin. Daarna een meer gelijk opgaande wedstrijd maar met toch de beste kansen voor ons. (COACH!!!!!!!!). Zelf hep ik ook nag een paar balletjes gehad, maar dat mocht de naam niet hebben. Tijdens de rust is er de vraag van coach Cees of er nog blessures opspelen. Eerst blijft het doodstil, en dan opeens hebben de wielrenners onder ons toch allemaal wat pijntjes. De Keukenloods, het Fantoom, de Vakantieman en Pietertje hebben allen 4 kilometers op de fiets gezeten i.v.m. de gisteren gehouden ronde van Noord-Holland. Ja beste lezers ze kenne balle en fietse. Pieter gaf aan nog een kwartiertje en dan de return van “APIE”.
Het middenveld zou versterkt moeten worden op deze manier maar Paul dacht daar anders over en dacht ik ga tijd lopen rekken door constant buiten spel te gaan staan op de links buiten plaats. Deze tactiek verrastte ons hele team want dit hadden wij niet afgesproken.
Na de wedstrijd kreeg ik van de enige echte kenner te horen, die onze wedstrijd als toeschouwer en kritische beoordeler bekeek, dat “haar” Paultje helemaal niet buitenspel liep maar dat de grens van Zwaag een neef was van onze grens!
Iedere keer als die twee oogcontact hadden staken ze hun vlag op om naar elkaar te zwaaien en de scheids floot dan meestal zomaar.
Affijn de wedstrijd kabbelt wat door en ongemerkt worden de geel witten steeds sterker. We waren door de mooie voorsprong wat aan het indutten. De enige die dit in de gaten had was ondergetekende die niet zo snel wist hoe dit om te draaien. Bij een onschuldige aanval vanuit Zwaag zag Peter ineens z’n kans waar. In plaats van simpel de bal weg roeien dacht hij, ik schiet dit balletje tegen mijn tegenstander op zodat hun ook een kadootje krijgen en dan zijn de onze weer wakker. Deze tactiek werkte net zo goed als die van Paul want er gebeurde niks meer, zodat we de schande van Zwaag weer weggepoetst hadden gewoon lekker op echt gras, zoals het hoort. m.o.t.m. Peter

Share Button

Reacties zijn gesloten.