Zwaagdijk – Berkhout 3-1

22-04-2012

Zwaagdijk mocht thuis aantreden tegen Berkhout. Zwaagdijk was uit op revanche, want uit werd met 1-4 verloren. Daarnaast kan Zwaagdijk de punten goed gebruiken om deelname aan de nacompetitie te behalen. Tim van Dam was weer aanwezig en nam de positie van spits in, waardoor Bert van Diepen op de vertrouwde linksback positie ging spelen. Jerry Klok en Arjan Schouten waren afwezig vanwege een blessure.

Zwaagdijk begon de wedstrijd wat sterker dan Berkhout. Waar Berkhout met name de lange bal hanteerde, probeerde Zwaagdijk middels combinaties gevaarlijk te zijn. Berkhout probeerde met hard spel en af en toe flinke overtredingen de Zwaagdijkers te stoppen.

Grote kansen werden aan beide kanten in het eerste kwartier niet gecreëerd. Na 20 minuten spelen krijgt Zwaagdijk een vrije trap. Patrick Neefjes is alert zodra de bal tussen de spelers ligt en schuift de bal langs de keeper, 1-0. Lang kon Zwaagdijk niet van deze voorsprong genieten. Berkhout kreeg een vrije trap vlak voorbij de middenlijn. Deze werd hoog in de pot gegooid, waarbij Berkhout met het hoofd de 1-1 maakte. Zwaagdijk begon daarna steeds meer de overhand te krijgen en wist middels combinaties steeds gevaarlijker te worden. Het is spits Tim van Dam, die door Ruud Groot de diepte in wordt gestuurd en de 2-1 maakt. Even later wordt Guy Zanoli de diepte in gestuurd door een prima pass van Rick Deken en weet de 3-1 te maken. Een bevrijdende goal zou je zeggen, echter besluit de Berkhout grensrechter voor buitenspel te vlaggen. De scheidsrechter gaat mee in deze onjuiste beslissing, waardoor het duel voor rust niet beslist is. Zwaagdijk gaat met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de 2e helft lopen de combinaties wat minder bij Zwaagdijk. Hierdoor komt Berkhout beter in de wedstrijd en duwen de gasten Zwaagdijk af en toe terug op eigen helft. Grote kansen geeft de verdediging van Zwaagdijk niet weg. Berkhout probeert met strijdt en vechtlust wat mogelijkheden te creëren. Met nog 25 minuten te spelen geeft Ruud Ursem een lange bal waarbij een verdediger van Berkhout de bal mist. De bal komt bij Tim van Dam terecht die zeer beheerst de keeper op het verkeerde been zet en vervolgens gemakkelijk de 3-1 maakt. Een bevrijdend doelpunt voor Zwaagdijk, want het overwicht was in de 2e helft verdwenen. In de laatste 25 minuten verandert het wedstrijdbeeld niet. Berkhout met een klein overwicht door strijdt en vechtlust en Zwaagdijk die zich combinerend niet kan onderscheiden. Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende 3-1 overwinning. Dit blijken belangrijke punten aangezien de concurrentie voor de nacompetitie punten verspeeld.

Volgende week mag Zwaagdijk in een uitwedstrijd de resterende 25 minuten tegen Egmondia spelen. De stand na 65 minuten spelen is 1-2 voor Zwaagdijk.

Opstelling:
Ton Steltenpool; Jasper Buis, Ruud Ursem, Hein Boon, Bert van Diepen; Ruud Groot, Rick Deken (70. Sjors Koeman), Guy Zanoli (85. Remmert Neefjes); Ruud Beers, Tim van Dam (70. Niels Kaan), Patrick Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.