Zwaagdijk 1 – MOC 4-0

15-04-2012
Na de winstpartij van vorige week tegen de koploper, speelde het eerste van Zwaagdijk vandaag tegen de ploeg die onder aan de ranglijst staat. Zwaagdijk trof MOC uit Midwoud. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 4-1 verloren dus Zwaagdijk had nog wat recht te zetten vandaag. Tim van Dam was er vandaag niet bij. Bert van Diepen nam zijn plaats in de punt van de aanval voor zijn rekening. Jerry Klok speelde daardoor links-back op de positie van Bert. Voor de rest speelde Zwaagdijk ongewijzigd. Wel was de bank anders bezet. Zwaagdijk drie kon zijn sterspeler/strateeg vandaag niet missen waardoor Arnold Wiering niet op de bank zat. Niels Kaan, Sjors Koeman en Remmert Neefjes waren vandaag de wissels. Arjan Schouten was nog steeds afwezig vanwege zijn liesblessure.
Het begin van de wedstrijd was niet heel sterk. MOC was fel en zaten er kort op wanneer Zwaagdijk in balbezit was. Zwaagdijk kon daardoor de bal vaak niet lang in de ploeg houden. Ook werden er te veel moeilijke oplossingen gezocht. Grote kansen ontstonden er in deze fase nog niet. Beide teams kwamen enkele keren wel gevaarlijk voor het doel. Toch kwam Zwaagdijk later wel op voorsprong. Een bal kwam na een kluts op het middenveld bij Bert van Diepen terecht. Bert draaide weg bij zijn tegenstander en was snel genoeg om de andere verdedigers voor te blijven. Hij kon alleen op de keeper aflopen en faalde niet. De 1-0 was toen een feit. Iets later kwam Zwaagdijk al op 2-0. Een corner van Patrick Neefjes werd bij de eerste paal knap binnengekopt door Ruud Groot en zo werd de score verdubbeld. Zonder verdere grote kansen werd toen de rust gehaald.
In de rust maakte trainer Rob Houtsma duidelijk dat Zwaagdijk steviger de duels aan moest gaan. MOC speelde immers fel en schroomde de duels niet. Zwaagdijk leek daardoor ontzag te krijgen en dat was niet nodig. Deze woorden werden goed opgepikt want Zwaagdijk kwam fel uit de rust. MOC werd in het begin van de tweede helft sterk onder druk gezet en kwamen er alleen met lange ballen nog uit. Deze waren eigenlijk nooit gevaarlijk waardoor Zwaagdijk sterke grip op de wedstrijd kreeg. De score werd dan ook uitgebreid. Na een goede steekbal van Bert van Diepen kon Patrick Neefjes de bal in de zestien aannemen. Hij schoot de bal tegendraads de verre hoek in en zo was het 3-0. Niet veel later werd Patrick op links de diepte ingestuurd. Hij kon de zestien inlopen en de bal voor de goal passen. Daar stond Ruud Groot om de bal beheerst binnen te schieten. Na deze 4-0 werd het minder met de druk die Zwaagdijk gaf. Spelers werden gewisseld en het wedstrijdbeeld veranderde een beetje. MOC kon er enkele keren weer uit komen maar werd zelden gevaarlijk. Één grote kans ontstond nog voor Ruud Beers. Hij werd na een steekbal de diepte ingestuurd en kon alleen op de keeper aflopen. Het schot wat volgde ging echter net over. Het eindsignaal werd dus gehaald met een 4-0 voorsprong.
Met nog drie wedstrijden en wellicht nog de twintig resterende minuten tegen Egmondia te gaan staat Zwaagdijk op een zesde plaats. Met een wedstrijd minder en enkele punten achterstand op de nummer vijf en vier kan Zwaagdijk wellicht nog stijgen op de ranglijst. Dit zal ook nodig zijn voor Zwaagdijk om kans te hebben op nacompetitie. Zwaagdijk zal dus zijn uiterste best moeten blijven doen om de resterende wedstrijden winnend af te sluiten. Volgende week speelt Zwaagdijk wederom thuis. Dit maal tegen Berkhout.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Jerry Klok (85. Remmert Neefjes); Ruud Groot, Rick Deken; Ruud Beers, Guy Zanoli (70. Niels Kaan), Patrick Neefjes; Bert van Diepen (80. Sjors Koeman).
 

.

Share Button

Reacties zijn gesloten.