Zwaagdijk – Duinrand S 7-1

09-04-2012
Op 2e paasdag mocht Zwaagdijk het opnemen tegen koploper Duinrand S. De uitwedstrijd werd dik verloren, dus had Zwaagdijk wat goed te maken. Zwaagdijk begon zonder de nog geblesseerde Arjan Schouten, de zieke Jerry Klok en Niels Kaan die niet onder zijn werk vandaan kon. Keeper Ton Steltenpool keerde terug van een schorsing. Naast de eerste elf was er ook nog de sterk bezette bank met Pjotr Horszczaruk, Sven Ursem en sterspeler/strateeg van het derde Arnold Wiering.

Zwaagdijk kwam in vergelijking tot de weken ervoor wel fel en sterk uit de startblokken. Zwaagdijk zette vroeg druk op Duinrand S en zo kwamen de gasten maar moeilijk aan voetballen toe. De eerste helft ging in het begin gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Zwaagdijk meer de overhand. Dat resulteerde in de openingstreffer voor Zwaagdijk. Uit een strak gegeven corner kopte Rick Deken de bal hard en onhoudbaar binnen.
De 1-0 voor Zwaagdijk
De 2-0 kwam een paar minuten later. Ruud Groot speelde zichzelf op het middenveld goed vrij, waarna hij met een prachtige steekbal Patrick Neefjes de diepte in die de bal rustig in de verre hoek schoof. Duinrand S kwam net voor rust nog wel even terug in de wedstrijd. Door onoplettendheid in de verdediging bij Zwaagdijk werd een vrije trap niet weggewerkt en stond plots een speler van Duinrand S vogel vrij in de zestien meter en maakte de goal.

In de rust werd er op gehamerd om in de tweede helft dezelfde felheid en energie in de wedstrijd te stoppen. Het was tenslotte te verwachtten dat Duinrand S zou gaan aandringen om nog met een goed resultaat weg te komen uit Zwaagdijk. Duinrand S begon ook meteen met druk naar voren te spelen wat tot gevolg was dat ze achter hun verdediging ruimte weggaven. Al na een paar minuten in de tweede helft profiteerde Zwaagdijk daar al van. Ruud Beers reageerde attenter dan de verdediger op een goede bal van Ruud Ursem, omspeelde de keeper en schoot de bal erin. De 4-1 lag er vlak daarna in. Het was weer Ruud Beers die scoorde. Hij kreeg de bal in de diepte, ging de keeper voorbij en tikte hem binnen. Duinrand S probeerde het wel, maar kwam er niet door heen. Duinrand S was 1 op 1 gaan spelen waardoor er nog meer ruimte kwam voor Zwaagdijk. Zo kwam Zwaagdijk er snel uit via Ruud Ursem die Tim van Dam links in de zestien vrij speelde. Die aarzelde niet en schoot hem strak in de verre hoek. Na de 5-1 was het gedaan met Duinrand S en Zwaagdijk breidde de score nog verder uit. Ruud Groot speelde Guy Zanoli goed vrij in de zestien die bleef rustig en rondde beheerst af. De 7-1 werd ook door Guy Zanoli gescoord. Ruud Beers ging er aan de rechterkant vandoor, speelde hem voor en Guy Zanoli kreeg alle tijd om de bal erin te schieten. Na dit doelpunt werd er gewisseld en mocht Arnold Wiering zijn debuut maken. Als hij wat attenter gereageerd had op een goede doorkopbal (van de ingevallen Sven Ursem) had hij zijn debuut kunnen opleuken met een doelpunt.

Zo wist Zwaagdijk overtuigend te winnen van de koploper. Volgende week is MOC de tegenstander van Zwaagdijk. MOC staat wel is waar onderaan, maar Zwaagdijk ging in de uitwedstrijd wel hard onderuit. Als de ploeg met dezelfde inzet en felheid speelt moet toch ook van MOC gewonnen kunnen worden.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Jasper Buis, Hein Boon, Ruud Ursem, Bert van Diepen, Rick Deken (85. Sven Ursem), Ruud Groot, Patrick Neefjes, Guy Zanoli (85. Arnold Wiering), Ruud Beers (70. Pjotr Horszczaruk), Tim van Dam.

Share Button

Reacties zijn gesloten.