RKEDO – Zwaagdijk 3-1

RKEDO – Zwaagdijk           3 – 1        01-04-2012

Op zondag 1 april mocht Zwaagdijk aantreden in een uitwedstrijd tegen RKEDO. Aan deze datum heeft Zwaagdijk goede herinneringen, vijf jaar geleden werd op deze datum het kampioenschap behaald. Een mooi affiche vandaag aangezien beide teams gelijk staan op de ranglijst met 29 punten, waarbij Zwaagdijk dit aantal punten in een wedstrijd minder behaalde dan RKEDO. Bij Zwaagdijk ontbraken keeper Ton Steltenpool door een schorsing en Arjan Schouten door een blessure. Tim van Dam, Bert van Diepen en Guy Zanoli begonnen op de bank.

In de beginfase ging het gelijk op tussen RKEDO en Zwaagdijk , maar voetbalde RKEDO wat zorgvuldiger. RKEDO probeerde over de flanken de diepte te zoeken en zo kwamen er af en toe wat voorzetten van links en rechts. De keeper van Zwaagdijk werd enkele malen op de proef gesteld door wat speldenprikjes, maar grote kansen wist RKEDO niet te creëren. Zwaagdijk viel af en toe aan waarbij een aanval over links voor gevaar zorgde. Sjors Koeman kwam na een kwartier spelen opzetten en werd op 18 meter gevloerd. De vrije trap werd in het doel geschoten door Ruud Ursem, 0–1. RKEDO had vervolgens het betere spel, maar wist geen kansen te creëren. Bij een dieptebal van RKEDO floot de scheidsrechter. Deze gaf wat gemakkelijk een vrije trap, omdat naar zijn mening de aanvaller werd gehinderd in z’n loop. Over de muur en hard bovenin de netten wist RKEDO aanvoerder Joep Weel deze vrije trap te benutten, 1–1. Ruud Beers wordt gewisseld door rugpijn voor Tim van Dam. Tien minuten na de 1-1 uit een vrije trap wordt een onnodige en niet-handige overtreding begaan door Jerry Klok op precies dezelfde positie. De scheidsrechter fluit terecht voor een overtreding. Deze vrije trap wordt op nagenoeg identieke wijze door de aanvoerder van RKEDO verzilverd. Zo kijkt Zwaagdijk opeens in een korte tijd tegen een 2–1 achterstand aan. Zwaagdijk komt over rechts door via Hein Boon die een goede voorzet geeft. De aanvallers van Zwaagdijk weten hier echter geen kans van te maken. Vóór rust wordt Bert van Diepen voor Sjors Koeman ingebracht. Beide teams vallen aan, maar grote kansen leverde dit niet op.

Zwaagdijk komt de tweede helft wat sterker voor de dag dan in de eerste helft. Zwaagdijk valt iets meer aan, maar RKEDO blijft gevaarlijk via de flanken. Na zo’n 15 minuten in de tweede helft komt RKEDO over rechts door, waarbij een lage voorzet bij de tweede paal het doel wordt ingeschoven, 3-1. Zwaagdijk brengt vervolgens Guy Zanoli in voor Rick Deken. Zwaagdijk probeert aan te vallen. Het vernuft en slimmigheid ontbrak echter op beslissende momenten. Ruud Ursem is middels een afstandschot gevaarlijk die door de RKEDO keeper tegen de paal wordt getikt. De verdediging van Zwaagdijk zorgt ervoor dat RKEDO geen grote kansen creëert. Zwaagdijk probeert in het laatste kwartier middels voorzetten mogelijkheden te creëren. Enkele malen zorgt dit voor gevaar, maar de keeper wordt niet verschalkt. Dit betekent dat Zwaagdijk de eerste nederlaag lijdt na de winterstop. RKEDO was vandaag wel de bovenliggende partij qua spelbeeld, maar met wat geluk had Zwaagdijk misschien met een puntje naar huis kunnen gaan aangezien RKEDO niet veel kansen heeft gehad.

Volgende week op paasmaandag komt koploper Duinrand S naar Zwaagdijk. Kan Zwaagdijk voor een verrassing zorgen…?

Opstelling:
Gertjan Kreuk; Jasper Buis, Patrick Neefjes, Jerry Klok, Sjors Koeman (35. Bert van Diepen; Hein Boon, Ruud Groot, Rick Deken (60. Guy Zanoli); Niels Kaan, Ruud Ursem, Ruud Beers (25. Tim van Dam).

Share Button

Reacties zijn gesloten.