Egmondia – Zwaagdijk 1-2 Gestaakt 18-3-2012

Egmondia – Zwaagdijk  (1-2)

Zwaagdijk had vorige week een moeizame wedstrijd tegen Bergen. Dus moest het deze week beter tegen en bij het sfeervolle Egmondia. Gert-Jan Kreuk verving Ton Steltenpool en Rick Deken kreeg weer een basisplaats, dat ten koste ging van de kersverse vader Niels Kaan.

Zwaagdijk ging niet scherper en beter van start dan de week ervoor. Het was slordig vanaf minuut 1. Zwaagdijk durfde niet te voetballen en hanteerde veel te veel de lange bal i.p.v. het middenveld te zoeken. De tegenstander had ook de tactiek om de ballen lang te geven op de vlugge buitenspelers. Door slordigheden achterin bij Zwaagdijk werd Egmondia daar onnodig gevaarlijk uit. Zo viel ook het doelpunt. Sjors Koeman en Hein Boon gingen het duel niet overtuigend in en zodoende kwam Egmondia erdoor en ronde de aanvaller de 1 op 1 situatie koelbloedig af. Daarna probeerde Zwaagdijk meer naar voren te voetballen, maar het leverde geen kansen op. Egmondia speelde fel en kort op de man wat resulteerde in veel vrije trappen voor Zwaagdijk. Eentje daarvan was net buiten de zestien en daaruit wist Tim van Dam de stand gelijk te trekken. Hij krulde bal prachtig in de hoek en zo onhoudbaar voor de keeper.

In de rust zette de trainer de spelers op scherp, want het was te slordig in balbezit. Ondanks de felheid van de tegenstander moest er gecombineerd worden en niet de lange bal blijven spelen. Zwaagdijk begon de tweede helft beter en het speelde beter via het middenveld. Zwaagdijk kreeg een overwicht op het veld en zette al meer druk op de verdediging van Egmondia. Via een aanval over links kwam de bal bij Rick Deken die de bal goed op doel schoot, maar een hand van de tegenstander blokkeerde de bal zodat die niet in doel belande. De scheidsrechter floot echter niet, maar het was Bert van Diepen die attent reageerde en de bal erin kopte. Egmondia kwam er niet meer uit, omdat Zwaagdijk er nu korter op zat dan in de eerste helft en naar alle waarschijnlijkheid zou Zwaagdijk de score ook nog uitbreiden, maar de wedstrijd werd gestaakt. De scheidsrechter gaf op aanraden van de Zwaagdijkse grens een achterbal, maar het was een zeer duidelijke corner. De spelers van Egmondia waren het daar uiteraard niet mee eens en wilde de scheidsrechter ervan overtuigen dat het een corner was. Daar was de scheidsrechter niet van gediend en ging het veld af. De beide aanvoerders probeerde de beste man nog te doen besluiten om verder te gaan, maar er was geen weg terug. “Hij was het gezeik van beide kanten zat”. Zo zei hij. Het was een wedstrijd zoals vele andere waar er weleens wat gezegd wordt in de emotie, maar zeker niet genoeg om de wedstrijd te staken. Zonder de spelers eerst te waarschuwen of de aanvoerders erbij te betrekken dat het zo niet verder kan met het gezeur verliet hij dus het veld. Beide teams begrepen er weinig van.

Zo moet Zwaagdijk dus nog een keer terug naar Egmond om de resterende 25 minuten uit te spelen met een 1-2 voorsprong. Aankomende week staat Dynamo thuis op het programma. Uit wist Zwaagdijk met enig fortuin te winnen.

Opstelling:
Gert-Jan Kreuk, Sjors Koeman, Hein Boon, Patrick Neefjes (55. Jerry Klok) Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Ruud Groot, Ruud Ursem, Bert van Diepen, Tim van Dam

Share Button

Reacties zijn gesloten.