Zwaagdijk – Bergen 1-1

11-03-2012

Op deze mooie zondag in maart en op de verjaardag van aanvoerder Hein Boon mocht Zwaagdijk thuis tegen Bergen aantreden. Zwaagdijk had wat recht te zetten tegen Bergen, want uit werd eerder in het seizoen met 0-1 verloren. Zwaagdijk is aan een goede reeks bezig met tien punten na de winterstop uit vier wedstrijden. Bergen heeft het echter nog beter gedaan. De laatste vier wedstrijden werden winnend afgesloten. Zwaagdijk was dus gewaarschuwd.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd die overtuigend werd gewonnen tegen Sporting S was één wijziging. Tim van Dam begon en Rick Deken werd verwezen naar de bank. Hierdoor zakte Ruud Ursem terug naar het middenveld.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat de gasten niet voor niets kwamen. Er werd direct druk gezet op de verdediging van Zwaagdijk. De geroutineerde en gelouterde ploeg uit Bergen deed dit vrij aardig. Bij Zwaagdijk was het onrustig en bleven combinaties uit. Het relatief harde veld zorgde voor mindere passing en slechte aannames. Zwaagdijk durfde niet te voetballen en er werden geen risico’s genomen. Bergen was in het eerste kwartier de betere ploeg, maar goede combinaties wist men ook niet op te zetten. De gasten uit Bergen schuwden de duels niet. Zwaagdijk kwam er gedurende de eerste helft af en toe via een counter uit. Tweemaal was het Bert van Diepen die over het middenveld heen liep. Ruud Beers wist een keer de bal niet goed te beroeren anders had hier een grote kans uit kunnen komen. Een andere keer was het Arjan Schouten die Niels Kaan de diepte instuurde en die Niels in het zijnet schoot. Het was te danken aan de verdediging van Zwaagdijk dat Bergen niet heel gevaarlijk werd. Eenmaal wist keeper Ton Steltenpool zich te onderscheiden met een goede redding. Na een relatief saaie eerste helft met slecht voetbal en weinig kansen en mogelijkheden gingen we rusten.

In de rust vond er een wissel plaats. Jerry Klok kwam in het veld voor Ruud Beers. Hein Boon ging op het middenveld spelen, zodat Ruud Ursem een plaats voor voren mocht opschuiven. Zwaagdijk begon de tweede helft sterker dan Bergen. Af en toe werd er gecombineerd en Zwaagdijk kreeg wat mogelijkheden. Tim van Dam schoot in de korte hoek in het zijnet en Ruud Ursem wist wat gevaar te stichten. Helaas veranderde de wedstrijd toen op het middenveld een verkeerde breedte pass werd gespeeld. Hieruit kon Bergen counteren en de spits werd de diepte in gestuurd. Zwaagdijk keeper Ton Steltenpool zou wat alerter zijn als een dieptepass van de tegenstander over de verdediging valt. Ton was alert, maar kwam wel te laat. Op 20 meter van het doel wordt de aanvaller van Bergen gevloerd. Negen van de tien keer krijgt een keeper rood voor zo’n overtreding en een rode kaart was dan ook het terechte gevolg. De aanvaller leek flink aangeslagen, want schreeuwde het uit van de pijn. Zodra de rode kaart was getoond, kwam de aanvaller weer vrolijk overeind en liep weer als een kievit rond. Een gelouterde ploeg dus. Speler Hein Boon trok een half uur voor tijd het keepershirt aan en wist de nodige knappe reddingen te verrichten. Bergen wist echter nauwelijks een veldoverwicht te creëren en namen geen risico’s aangezien men met vier verdedigers bleef spelen. Het spel golfde op en neer en er ontstond steeds meer ruimte op het veld. Zwaagdijk zette wat meer druk naar voren. Uit één van de aanvallen van Bergen haalde de centrale verdediger van zo’n 22 meter uit. De invallende keeper Hein Boon wist z’n vingertoppen ertegen te krijgen, echter was dit niet genoeg. De bal viel vlak onder de lat het doel binnen. Een domper voor Zwaagdijk, want de wedstrijd was al 85 minuten onderweg. Vanaf de aftrap zocht Zwaagdijk de linkerkant. Bert van Diepen werd de diepte in gestuurd, rende twee man voorbij en vond Pjotr Horsczaruk in het strafschopgebied van Bergen. Die legde hem keurig terug op Bert en die wist in de korte hoek de keeper te passeren. Zo stond het binnen een minuut weer 1-1. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Gezien het spelbeeld is een gelijkspel wel een terechte uitslag. Aan beide kanten werden weinig kansen gecreëerd en het spel liet te wensen over. Waar vorige week nagenoeg iedere speler van Zwaagdijk een hele dikke voldoende haalde, was dat deze week zeker niet het geval. Volgende week zal het weer beter moeten als Zwaagdijk naar Egmondia mag.

Opstelling: Ton Steltenpool; Jasper Buis, Patrick Neefjes, Hein Boon, Bert van Diepen; Ruud Groot, Ruud Ursem, Arjan Schouten; Niels Kaan (65. Pjotr Horsczaruk), Ruud Beers (46. Jerry Klok), Tim van Dam.

Share Button

Reacties zijn gesloten.