Sporting S – Zwaagdijk 0-2

4 maart 2012

Na het gelijke spel van vorige week tegen Sint George moest er nu aangetreden worden tegen de nummer 3 van de competitie Sporting S. Zwaagdijk had nog wat recht te zetten na het verloren thuisduel. Ruud Groot, Bert van Diepen en Hein Boon waren terug van wintersport en begonnen in de basis.

In de beginfase van de wedstrijd was het erg rommelig. Sporting S moet het vooral hebben van de snelle omschakeling door snel de spitsen te zoeken, maar dat lukte niet erg. Zwaagdijk probeerde er voetballend door heen te komen, maar ook bij Zwaagdijk ging er veel mis. Zwaagdijk had de zaken toch beter op orde en gaf niet veel weg. Alleen door middel van de bal erin gooien bij vrije trappen en corners werd het gevaarlijk voor het doel van Zwaagdijk, maar er was altijd een speler van Zwaagdijk die de bal goed wegwerkte. Zwaagdijk kwam wat beter in het spel wat resulteerde in kleine kansjes. Zwaagdijk was heel dicht bij een doelpunt toen Ruud Ursem de op rechts vrijgekomen Ruud Groot aanspeelde die de bal net voordat de keeper erbij was de bal om hem heen speelde, maar de inzet werd net voor de lijn gekeerd door een speler van Sporting S. De 0-1 stond echter snel daarna op het scorebord. Niels Kaan werd licht aangetikt op de rand van de zestien en Zwaagdijk kreeg daardoor misschien wel een goedkope vrije trap die Ruud Ursem er onberispelijk inschoot.

Na rust had Sporting S gewisseld en er een extra aanvallende middenvelder ingebracht om zodoende meer druk op het Zwaagdijkse doel te zetten. Sporting S drukte ook meer aan, maar grote kansen kwamen er niet. Zwaagdijk kreeg door de toegenomen druk meer kans om te counteren en deed dat ook genoeg. Alleen sprongen de Zwaagdijkers er erg slordig mee om. De ingevallen Tim van Dam had twee keer een goede schietkans van net buiten de zestien maar schoot te gehaast. Ruud Groot, Ruud Beers en Tim van Dam kwamen met zijn drieën een keer door op een verdediger van Sporting S, maar ook die counter smoorde. De grootste kans om de score uit te breiden kreeg Arjan Schouten. Hij kreeg een opgelegde kans om de bal van vijf meter in het lege doel te schieten, maar de bal ging hoog over. De bevrijdende goal kwam toch. Tim van Dam kwam op links door en gaf de bal in de zestien mee aan Ruud Ursem die koelbloedig afrondde. Na de 0-2 was het verzet gebroken van Sporting S. Al waren ze 2 minuten voor tijd nog dicht bij een doelpunt, maar Ton Steltenpool kwam nog net op zijn doel uit om de bal weg te werken.

Zwaagdijk pakte na een goede teamprestatie een mooie overwinning en staat nu op een gedeelde derde plaats samen met Sporting S en Victoria O. Aankomende week speelt Zwaagdijk thuis tegen Bergen. De uitwedstrijd ging met 1-0 verloren. Hopen dat Zwaagdijk wederom weer een goede teamprestatie weet neer te zetten en zodoende de drie punten in eigen huis weet te houden.

Opstelling:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen, Hein Boon, Patrick Neefjes, Jasper Buis (85. Sjors Koeman), Arjan Schouten, Rick Deken, Ruud Groot, Ruud Ursem, Ruud Beers (75. Pjotr Horsczaruk), Niels Kaan (60. Tim van Dam

Share Button

Reacties zijn gesloten.