Zwaagdijk – Hauwert 10-2

26-02-2012

Veteranen 2 haalde zondag flink uit tegen de buur Hauwert, met maar liefst 10-2 konden ze met de staart tussen de benen over de Tuinstraat terug naar huis.
De teleurstelling was zo groot dat ze de traditie verbraken om even na te zitten in onze knusse kantine.
De vooruit zichten waren niet goed voor deze wedstrijd, we misten de assisten man Hans, alleskunner Eric en praatjesmaker Sander. Jaap zou een halve wedstrijd spelen en Timoninho de andere helft, althans dat was de bedoeling, lichamelijk kwam Timo halverwege de 1e helft aansjouwen, geestelijk was hij nog ver weg niet spelen dus.
Hauwert had versterking van een 3 tal oud 1e elftalspelers die nog nooit gewonnen hadden van het 1e van Zwaagdijk, dus die zaten vol revanche gedachten.
Ook hun vaste miskleuntjes waren niet aanwezig, Harry Groot die nog nooit tegen de veteranen van Zwaagdijk scoorde was geblesseerd en Pipo Laan met zijn vaste blundertjes heeft de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen dat zat dus ook al tegen.
De wedstrijd was 5 minuten oud en Zwaagdijk had al 3 x gescoord eerst Pieter die met een gemene bal de vingers achter over schoot van de keeper van Hauwert, direct na de aftrap van Hauwert twijfelde Jaap en kopte prachtig in eigen doel, daarna trapte Zwaagdijk af en het was meteen weer raak Patrick haalde snoeihard uit op de geblesseerde keeper van Hauwert 2-1.
Gelukkig hield Patrick wel zijn shirtje aan.
Door goed sturend werk van Jaap, de slot-op-de-deur Ted, en met Marcel en Karel als backs had Hauwert geen enkele kans.
In deze wedstrijd werden de spelverdelers Jan en Richard voor het eerst dit seizoen goed in het spel betrokken en het vertoonde spel was een lust voor het oog en het regende dan ook doelpunten 6-1 met de rust we, geloofden het zelf niet.
Na de thee was er voor de laatkomers uit de kantine ook geen verrassing dat de score alweer hoger was, Cees de coach kreeg het op zijn heupen en scoorde 2 maal fraai, dat ondertussen Paco zijn vaste doelpuntje mee pakte is geen verrassing meer.
Grensrechter Laan van Zwaagdijk was volgend Karel Smit wel erg kinderachtig toen hij bij 7-1 een grens geval buitenspel toch afvlagde, sorry Karel maar de grens had de hele wedstrijd niks te doen en wilde toch even vlaggen.
Bij doelpunt nummer 8 riep de grensrechter van Zwaagdijk” om de boel scherp te houden” probeer de schande van de wedstrijd tegen de Spartanen (9-1 verlies) uit te wissen.
Dat lukte redelijk bij de stand 9-1 dachten we dat klussie is geklaard!, maar de spits van Hauwert dacht er anders over, een diepte bal op hem zelf belande buiten bereik van de niets te doen hebbende keeper Peter fraai in doel 9-2, deze zelfde speler die bij een eerdere aktie een corner nam die na 25 centimeter al over de achter lijn ging richting Papenveer en toen van de grens van Zwaagdijk de opmerking kreeg “ wil je er over praten” dacht dat kunsie probeer ik nog een keer en schoot toen op de lat.
Door een tactische wissel Cees er uit en Dirk er in wisten we toch de 10 te halen niet door Dirk die een prachtige diepte bal van Richard precies op maat kreeg toch niet onder controle kreeg, Dirk is namelijk niet zo snel als Cees en dat was Richard vergeten.
Gelukkig scoorde Patrik wel de 10e. eindstand 10-2
De scorende mensen Patrick 4 x, Cees 2x, Pieter, Jaap ,Jan en Paco
Man van de wedstrijd Patrick die geen tijd had voor het verslag en zo Dirk er weer mee opscheepte.
Volgende week uit naar Berkhout
ps
In de kantine van Zwaagdijk kun je een broodje bal krijgen met een hap er uit!
1,75 in plaats van 2 euro

Share Button

Reacties zijn gesloten.