St George – Zwaagdijk 1-1

26-02-2012

Zwaagdijk geeft voorsprong uit handen

Na een aantal weken niet te hebben gevoetbald vanwege de vorst, werd vandaag weer aangetreden voor de inhaalwedstrijd tegen St George in Spierdijk. In de vorstperiode is er minder getraind en vaak niet op een voetbalveld maar in de zaal of op het handbalveld. Wellicht was dit de reden dat er weinig goed voetbal werd getoond in deze wedstrijd. Ruud Groot, Bert van Diepen en Hein Boon waren er vandaag niet bij vanwege hun skivakantie. Guy Zanoli is nog steeds afwezig vanwege zijn afgescheurde pees in zijn hand.

In de beginfase kwam Zwaagdijk er moeilijk uit en stond het bij vlagen onder druk. Van achteruit werd veel de lange bal gespeeld en deze werd voorin en op het middenveld vaak alweer snel verloren. Grote kansen kreeg St George in deze fase nog niet. Ook bij St George was het spel slordig. Later kwam Zwaagdijk zonder veel beter te spelen meer onder de druk vandaan. De eerste grote kans was dan ook voor Zwaagdijk. De Spierdijkse keeper liet een afstandschot los en hierop reageerde Ruud Beers. Hij bleef alleen niet rustig genoeg om gebruik te maken van deze buitenkans en zo blijf 0-0 op het bord staan. Later wist Ruud Ursem wel het net te raken. Na een goede aanval kwam Ruud Ursem aan de rand van de zestien in balbezit. Hij schoof naar binnen en schoot de bal met links de korte hoek in. St George bleef nog wel gevaarlijk tijdens spelhervattingen. Een tegengoal had kunnen vallen toen keeper Ton Steltenpool de bal losliet na een luchtduel. De St George speler had hierbij een overtreding gemaakt waardoor deze grote kans gelukkig voor Zwaagdijk niet verzilverd kon worden. Met 0-1 werd dus de rust gehaald.

Trainer Rob Houtsma liet in de rust weten niet tevreden te zijn over het slordige spel. Het was begrijpelijk dat veel misging vanwege een hobbelig veld en de gebrekkige trainingsomstandigheden van de laatste weken, maar buiten dat werden er te veel onnodige fouten gemaakt. In de tweede helft moest worden geprobeerd meer rust in het spel te brengen en minder vrije trappen weg te geven. Uit deze standaardsituaties was St George immers gevaarlijk gebleken.

Meer rust in het spel brengen lukte in de tweede helft niet. Het spel bleef slordig. Het creëren van kansen lukte ook eigenlijk niet meer. Toch zette St George daar niet veel tegenover. Ook zij hadden moeite met het creëren van kansen. Vrije trappen en corners bleven echter gevaarlijk. Pjotr en Niels Kaan werden er in de tweede helft uitgehaald. Joop Groot en Jelle Steltenpool waren hun vervangers. Het spelbeeld veranderde echter niet. Cruciaal moment in de tweede helft was de tweede gele kaart van Jerry Klok. Jerry was al meerde keren gewaarschuwd maar bleef commentaar hebben op beslissingen van de leidsman. Deze trok halverwege de tweede helft de tweede gele kaart waardoor Jerry moest vertrekken. De vrije trap die bij dit moment werd gegeven werd in eerste instantie weggewerkt. De bal werd aan de rand van de zestien echter opgepakt en hard de verre hoek ingeschoten. De 1-1 was zo een feit. Dit was een flinke domper omdat Zwaagdijk met 10 man moest gaan proberen opnieuw op voorsprong te komen. Dit lukte dan ook niet. Grote kansen voor Zwaagdijk werden niet meer gecreëerd. St George kwam nog wel een keer gevaarlijk door. Een Spierdijkse aanvaller kwam alleen op keeper Ton Steltenpool af, Ton pareerde de bal gelukkig goed.

Zwaagdijk was, mede omdat het met 10 man kwam te staan niet meer bij machten de 1-1 stand om te zetten naar een voorsprong. Er werd dus slechts één punt meegenomen uit Spierdijk. Volgende week speelt Zwaagdijk opnieuw uit. Dit keer tegen Sporting S in Schermerhorn. Sporting S staat op de derde plaats met drie punten meer dan Zwaagdijk. Om goed met de bovenste aan te blijven haken zal Zwaagdijk deze pot dus moeten winnen.

Opstelling Zwaagdijk:

Ton Steltenpool; Jasper Buis, Patrick Neefjes, Jerry Klok, Pjotr Horsczaruk (65. Joop Groot); Rick Deken, Arjan Schouten, Ruud Beers; Niels Kaan (Jelle Steltenpool), Tim van Dam; Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.