Zwaagdijk – Victoria 2-1

29-01-2012

Bert van Diepen beslist wedstrijd!

Rechtsback Bert van Diepen heeft in de slotfase Zwaagdijk naar de overwinning geschoten in de thuiswedstrijd tegen Victoria O. Tien minuten voor tijd wordt Jelle Steltenpool ingebracht voor Niels Kaan. Jelle gaat linksback spelen, Patrick Neefjes wordt rechtsback en Bert van Diepen mag het op de rechtsvoor proberen. Drie minuten later gooit Tim van Dam ver in, op de naar binnen gekomen Bert van Diepen. De tegenstander wordt op snelheid geklopt en Bert schiet de bal netjes in het doel. De voorsprong is weer een feit (2 -1) en Bert mag direct terug op z’n oude vertrouwde rechtsback positie!

Zwaagdijk moest het vandaag zonder Ruud Beers, Jasper Buis en Guy Zanoli opnemen tegen Victoria O uit Obdam. Zwaagdijk had het in de beginfase van de wedstrijd lastig tegen de gasten uit Obdam. Door veel loopwerk zonder bal bij de gasten wisten ze elkaar redelijk goed te vinden en de nodige ruimte te creëren. Zwaagdijk liep daar wat achteraan. De verdediging stond gelukkig goed en alleen via voorzetten was er wat dreiging, wat geen grote kansen opleverde. Daarnaast was er niet voldoende individuele kwaliteit bij de Obdammers om voor een verrassende actie te zorgen. Na een kwartier kwam Zwaagdijk beter in het spel en was Victoria uitgeraasd. De thuisploeg kreeg de overhand op het middenveld en via enkele combinaties werd Zwaagdijk gevaarlijker. Ruud Ursem weet met een goede voorzet Niels Kaan voor de keeper te zetten. Niels raakt helaas de paal. Zwaagdijk krijgt veel corners in het laatste kwartier van de eerste helft. Kansen zou dit niet opleveren.

Het eerste kwartier van de tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als het einde van de eerste helft. Zwaagdijk is de betere ploeg. Niels Kaan schiet ook in de 2e helft op de paal en weet een andere grote kans niet te verzilveren. Een vrije trap waarbij Zwaagdijk gevaarlijk wordt, wordt alsnog afgefloten door de scheidsrechter, omdat deze in zijn ogen te snel was genomen. Vlak hierna krijgt Ruud Ursem de bal en weet met een mooie dieptepass Niels Kaan te bereiken. Niels zet voor op Tim van Dam die de 1 – 0 in het doel schiet. Veel blijdschap en opluchting aan de kant van Zwaagdijk dat de bal er eindelijk in ligt. Mede door de voorsprong wordt Zwaagdijk vervolgens teruggedrongen. Het balbezit is voor Victoria O en men weet elkaar achterin en op het middenveld vrij goed te vinden. Het spel wordt harder en met name op het middenveld wordt Ruud Groot enkele malen hard aangepakt. De gasten weten echter geen aanvaller vrij te spelen en alleen voor de keeper te zetten. Afstandschoten op het doel van Ton Steltenpool blijven uit. Veel hoge voorzetten van halverwege de helft worden voor het doel gegooid. Dit gaat lange tijd goed aan de kant van Zwaagdijk. Eenmaal wordt er echter niet goed ingegrepen waardoor de bal enigszins gelukkig bij een aanvaller van Victoria O komt die met een boogje keeper Ton Steltenpool kansloos laat. Een domper voor Zwaagdijk, want Zwaagdijk was immers de betere ploeg en de gasten hadden nagenoeg nog geen kans gecreëerd. Na de 1 – 1 is het spel aan beide kanten wat onrustig. Een wissel met een verrassende positie wisseling van trainer Rob Houtsma blijkt goed uit te pakken. Bert van Diepen is matchwinner!

Volgende week 5 februari mag Zwaagdijk het in een uitwedstrijd opnemen tegen Sint George. De week erna op 12 februari mag Zwaagdijk thuis en is de tegenstander Duinrand S. Gezien de weersvoorspelling voor de komende twee weken kan het weleens afgelast worden.
Opstelling:  Ton Steltenpool; Bert van Diepen, Pjotr Horsczaruk, Jerry Klok, Patrick Neefjes; Hein Boon, Ruud Groot, Arjan Schouten; Niels Kaan (80. Jelle Steltenpool), Ruud Ursem (65. Rick Deken); Tim van Dam.

Share Button

Reacties zijn gesloten.