ASV – Zwaagdijk 0-4

22-01-2012

Na zes weken zonder officiële wedstrijd was ook voor Zwaagdijk 1 de winterstop voorbij. Een uitwedstrijd tegen ASV in Venhuizen stond op het programma. Eerder dit seizoen werd vrij gemakkelijk van ASV gewonnen met 5-3. De eerste wedstrijd na de winterstop is echter altijd een lastige. Er werd van te voren dan ook duidelijk gemaakt dat er zeker niet makkelijk moest worden gedacht over de wedstrijd. Ruud Ursem was er niet bij vandaag vanwege zijn Skivakantie.  

De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de wedstrijd inderdaad niet makkelijk werd. Het veld was nat en zacht en al erg beschadigd door de wedstrijd die er eerder die dag op het veld had plaatsgevonden. Ook zorgde de harde wind ervoor dat ballen die door de lucht werden gespeeld steeds wegwaaide. In het begin van de wedstrijd moest Zwaagdijk hier nog aan wennen. ASV begon sterker. Vooral uit counters kwamen de Venhuizenaars tot enkele kansen. Bij een doorbraak kwam een ASV-aanvaller alleen op keeper Ton Steltenpool af. De kersverse vader pakte de bal af en daar zag de scheidsrechter in eerste instantie een penalty in. Toen hij deze beslissingen nam keken ook de ASV-spelers wat verbaasd. Na overleg besloot de scheidsrechter daarom de beslissing terug te draaien. Zwaagdijk kreeg naarmate de eerste helft vorderde iets meer grip op de wedstrijd. Het voetballen bleef door de harde wind lastig, maar over de grond kwam Zwaagdijk er toch af en toe combinerend doorheen. Enkele kansen voor Zwaagdijk werden dan ook gecreëerd. Tim van Dam was het dichtst bij een goal met een vrije trap die de paal raakte.  De kansen werden niet verzilverd dus met 0-0 werd er gerust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft leek het opnieuw of de teams weer moesten wennen aan de omstandigheden. De bal is in deze periode heel lang aan één kant van het veld geweest. Beide teams zette elkaar daar bij het ingooien vast en door de harde zijwind was de bal vaak in no time weer uit. Toen dit voorbij was nam Zwaagdijk het heft weer in handen. Er waren al wat kleine mogelijkheden geweest voordat de 0-1 uiteindelijk op het scorebord kwam. Een snelgenomen vrije trap zorgde ervoor dat Arjan Schouten gevaarlijk de zestien in kon. Hij schoot hard en laag naar de verre hoek waar het schot door Niels Kaan binnen werd getikt. Niet veel later werd het al 0-2. Zwaagdijk kwam door aan de rechter kant en de voorzet die kwam werd knullig verwerkt door een ASV-verdediger. Niels Kaan stond weer vlakbij de doellijn en maakte gebruik van deze buitenkans en scoorde zo zijn tweede goal. ASV leek na de 0-2 geknakt. Geloof in een goede afloop straalde de ploeg niet meer uit. Zwaagdijk liep mede daarom ook uit naar een hogere score. Na een steekpass van Ruud Groot kon Tim van Dam alleen op de keeper aflopen. Hij omspeelde deze en schoof vervolgens de 0-3 binnen. Later scoorde de ingevallen Rick Deken nog de 0-4. Rick reageerde attent op een onbedoelde voorzet van Niels Kaan. Hij nam de bal goed aan in de zestien en schoot vervolgens binnen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst.

Een moeilijke wedstrijd vanwege harde wind en een slecht veld werd uiteindelijk toch ruim gewonnen. Zwaagdijk kan blij zijn met deze overwinning. Het is in het verleden wel eens ongelukkiger geweest met dit soort omstandigheden. Volgende week speelt Zwaagdijk weer thuis tegen Victoria O uit Obdam. De Obdammers staan derde met slechts drie punten meer dan Zwaagdijk. Een overwinning zal dus noodzakelijk zijn om gelijk in punten te komen.

Opstelling Zwaagdijk:

Ton Steltenpool; Jasper Buis (46. Pjotr Horszczaruk), Jerry Klok (70. Rick Deken), Patrick Neefjes, Bert van Diepen; Hein Boon, Ruud Groot, Arjan Schouten; Ruud Beers, Tim van Dam; Niels Kaan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.