Berdos – Zwaagdijk 2-1

Berdos – Zwaagdijk 2-1     11-12-2011

Na de goede overwinning van vorige week moest Zwaagdijk deze week naar de koploper toe. Arjan Schouten was afwezig, waardoor Guy Zanoli een basis plaats kreeg. Er veranderde dus niet veel aan de opstelling.

Zwaagdijk liet vanaf het begin het initiatief aan de koploper, maar ving ze op eigen helft goed op. Berdos had moeite om een vrije man te vinden van achteruit en kwam niet gevaarlijk richting het doel van keeper Ton Steltenpool. Zwaagdijk speelde geconcentreerd en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo kwam Tim van Dam in de beginfase door op rechts. Gaf de bal af aan Ruud Ursem die in de zestien meter zijn man uitkapte en op doel schoot, maar de keeper pakte de bal goed. Even later was het Ruud Beers die er snel uitkwam op de linkerkant. Hij speelde Ruud Ursem aan die een bijna niet te missen kans gaf aan de inkomende Guy Zanoli, maar op miraculeuze wijze miste hij het doel. Ook Berdos was dichtbij een doelpunt. Uit een corner bleef de bal hangen en schoot een Berdos speler met een prachtige omhaal op doel. Het was echter Ton Steltenpool die zijn doel schoon hield met een goede redding. Niet veel later was het toch raak voor Berdos. Na een miscommunicatie achterin kwam de spits van Berdos er tussen en wist zo met een zacht tikje de bal langs de keeper te krijgen. Zwaagdijk gaf echter niet op en uit weer een snelle uitval werd Guy Zanoli licht aangetikt in het zestien metergebied. Waarop de scheidsrechter besloot een penalty te geven. Hein Boon ging achter de bal staan, maar miste de penalty.

In de tweede helft werd het meer een openstrijd. De organisatie verdween bij Zwaagdijk hoe verder de wedstrijd vorderde, waardoor Berdos meer ruimte kreeg en gevaarlijker werd. Al kreeg Berdos geen grote kansen. De 2-0 zou echter toch vallen. Uit een corner wist Berdos met een kopbal te scoren. Al had de bal misschien wel weggewerkt moeten worden. Zwaagdijk ging al meer de lange bal gebruiken om toch nog de aansluitingstreffer te maken. Die kwam er ook. Tien minuten voor tijd geeft Hein Boon de bal diep, Niels Kaan kopt door op Ruud Beers die hem knap binnenkopt. Daarna probeert Zwaagdijk er nog een gelijk spel uit te slepen, maar grote kansen komen er niet meer.

Zo verliest Zwaagdijk van de koploper, maar waar misschien een gelijkspel wel verdiend was. De volgende wedstrijd is na de winterstop op 22 januari uit bij ASV 55. Als Zwaagdijk dan de organisatie weer weet neer te zetten, moet een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen, Jerry Klok, Patrick Neefjes (80. Robert-Jan Jansen), Jasper Buis ( 65. Pjotr Horszczaruk), Ruud Beers, Ruud Groot, Hein Boon, Guy Zanoli, Tim van Dam (30. Niels Kaan), Ruud Ursem

Het radioverslag van RTV80 is hier te beluisteren.

Share Button

Reacties zijn gesloten.