Zwaagdijk – SSV 4-1

Zwaagdijk 1 – SSV 1           4 – 1 4-12-2011

Zwaagdijk mocht vandaag in een thuiswedstrijd aantreden tegen SSV uit Stompetoren. De laatste twee wedstrijden in de competitie werden verloren met tweemaal 1-4 tegen laagvliegers MOC en Berkhout. Zwaagdijk kampte de afgelopen weken met vrij veel blessures. Op Sjors Koeman na, bleek iedereen op tijd fit te zijn voor deze wedstrijd. Na een kort woordje van trainer Rob Houtsma werd duidelijk dat aanvoerder Hein Boon op de rechtshalf ging spelen en Jerry Klok centraal achterin werd gepositioneerd. Jasper Buis maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de basis als rechtsback. Op de wissel begonnen Niels Kaan, Pjotr Horszczaruk en Guy Zanoli.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Na een kwartier spelen werd duidelijk dat Zwaagdijk de drie punten thuis moest gaan houden. SSV werd nauwelijks echt gevaarlijk en Zwaagdijk wist elkaar af en toe combinerend te vinden. SSV gaf best wat ruimte weg aan Zwaagdijk om te voetballen. Dit resulteerde in diverse kansen voor Zwaagdijk. Ruud Beers schoot met links hard op de lat. Ruud Ursem had de bal voor het intikken na een voorzet van Tim van Dam, maar wist deze niet te verzilveren. Na 25 minuten zette Zwaagdijk een goede aanval op waarbij Ruud Ursem en Tim van Dam combineerden. Tim gaf vervolgens goed voor waardoor Arjan Schouten alleen zijn schoen er tegen hoefde te zetten, 1 – 0. Dit doelpunt gaf Zwaagdijk een wat bevrijdend gevoel, want als je zelf de kansen niet maakt… SSV probeerde vervolgens enkele speldenprikjes uit te delen, maar grote kansen leverde dit niet op voor de gasten. Zwaagdijk ging rusten met een 1 – 0 voorsprong waarbij het vertoonde spel vertrouwen gaf voor de 2e helft.

Direct in de 2e helft ging Zwaagdijk in de aanval. Dit leverde de nodige gevaarlijke momenten op. Na 5 minuten weet Ruud Beers de bal prima voor te geven op Hein Boon die de 2 – 0 tegen de touwen werkt. Het spel is wat rommeliger dan in de eerste helft en het speelveld wordt groter. Dit heeft echter geen negatieve invloed op het aantal kansen dat Zwaagdijk weet te creëren. De nodige schotkansen worden niet verzilverd en een vrije trap binnen het strafschopgebied wordt niet goed uitgevoerd. SSV komt er af en toe met lange ballen uit wat in eerste instantie niet tot gevaarlijke momenten bij het Zwaagdijker doel zou leiden. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft draait Ruud Ursem knap weg bij de directe tegenstander en weet in de korte hoek de keeper te passeren. Na de 3 – 0 lijkt Zwaagdijk de controle wat te verliezen. SSV komt af en toe gevaarlijk door middels de lange bal en het speelveld wordt steeds groter. SSV weet over hun rechterzijde door te breken en de aanvaller schuift de bal netjes langs Zwaagdijk keeper Ton Steltenpool, 3-1. Het spel aan Zwaagdijk zijde wordt wat zenuwachtig. Het spel golft vervolgens wat heen en weer waarbij beide teams dreigend zijn. Guy Zanoli, die net binnen de lijnen is gekomen, geeft 10 minuten voor tijd een goede voorzet die door Jerry Klok wordt ingeschoten.
De 4 – 1 gooit het duel op slot en is ook de eindstand.

Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Berdos in Bergen. Wie weet kan het wisselvallige Zwaagdijk daar in positieve zin verrassen. Deze gewonnen wedstrijd geeft in ieder geval weer voldoende vertrouwen, want Zwaagdijk heeft best overtuigend en goed gespeeld.

Opstelling:
Ton Steltenpool; Jasper Buis, Jerry Klok, Patrick Neefjes, Bert van Diepen; Hein Boon (75. Guy Zanoli), Ruud Groot, Arjan Schouten (65. Pjotr Horszczaruk); Ruud Beers, Tim van Dam; Ruud Ursem (65. Niels Kaan)

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.