Zwaagdijk F1 – Spirit F3 12-02-2011

Het was deze zaterdagochtend regenachtig weer en de gevoelstemperatuur zeer laag. Echter het gevoelstemperament van de Zwaagdijk F1 om te winnen was zeer hoog. Dit was ook wel nodig omdat we tegen Spirit F3 moesten, de koploper in de voorjaarscompetitie.
Tegen half 10 – na de koffie – arriveerde de spelersgroep en hingen de gevreesde Zwaagdijk tenues al klaar in de kleedkamer. Met dank aan de technische commissie. Na even de bal wat in het rond te hebben getikt, om even op te warmen, kwam een van onze nieuwe club-scheidsrechters Keir Dekker het veld op om de wedstrijd te beginnen.
Spirit mocht aftrappen en maakte snel 0-1 en even later 0-2. Gelukkig bleven wij goed overspelen en via Max kwam de bal bij Mick en Jeffrey kon de bal diep in de hoek van het doel schieten. Even later deed Jeffrey hetzelfde in de andere hoek van het doel, dus stonden we weer gelijk. We kregen weer grip op de wedstrijd, maar helaas maakte Spirit de 2-3. Spirit bleef aanvallen, waardoor er een hard schot op ons doel afkwam. Keeper Wout maakte een geweldige duik richting de kruising en wist zo de bal uit het doel te slaan, maar helaas tikte de spits van Spirit alsnog de 2-4 in.
Nu was het tijd om even uit te rusten en op te warmen en tijdens de limonade werd het strijdplan voor de 2e helft gesmeden. We spraken af om te blijven voetballen en goed over te spelen. Direct na de aftrap opende Zwaagdijk de aanval en via Niels en Lars maakte Jeffrey 3-4. Nu wisten we dat onze kansen nog niet verspeeld waren en door goede combinatie van Thijs en Mitch, scoorde Mitch de gelijkmaker. Zwaagdijk was weer helemaal terug in de wedstrijd en door goed voetbal van al onze spelers wist Jeffrey nog 1 keer en Mitch nog twee keer te scoren. We hebben een “spetterende” wedstrijd gezien, letterlijk en figuurlijk en de overwinning van 7-4 op Spirit was een zeer knappe prestatie van onze mannen van de F1.

Share Button

Reacties zijn gesloten.