Victoria O – Zwaagdijk 19-09-2010

Na de overwinning bij MOC en een vrije zondag, stond de wedstrijd tegen degradant Victoria O op het Programma. De laatste jaren is dit niet vaak een opponent van Zwaagdijk geweest aangezien Victoria in de wat hogere regionen bivakkeerde. Op een mooi kunstgrasveld was dit meteen een mooie test voor hoe Zwaagdijk ervoor staat, de Obdammers zijn namelijk vooraf een van de favorieten voor de titel. Zonder de nog geblesseerde Hein Boon, maar met de van vakantie teruggekeerde Jochem Oudeman zou de wedstrijd aanvangen.

Het strijdplan leek op enigszins op de succesvolle tactiek die eerder gehanteerd werd tegen MOC, echter zou de uitvoering een stuk minder zijn. Zwaagdijk speelde een belabberde eerste helft. Weinig beleving, weinig enthousiasme, weinig overtuiging met als gevolg een redelijk vroege achterstand. Keeper Ton Steltenpool trapte slecht weg na een achterbal en vervolgens schoot de Victoria middenvelder fraai van afstand raak. Een grote domper, maar een logisch gevolg van hoe de wedstrijd werd begonnen. De 2e goal van de Obdammers was al even typerend. Er werd niet kort gedekt aan de zijkant en na een goede voorzet kon de maker van het eerste doelpunt geheel ongehinderd binnenkoppen. De rust werd gehaald met een 2-0 achterstand zonder dat Zwaagdijk zelf gevaarlijk is geworden.

Na harde woorden van de trainer in de rust en een dubbele wissel, Rene Kolken en Jos Boon bleven achter en werden vervangen door Niels Wittenberg en Ruud Beers, werd de schroom enigszins van de roodhemden afgegooid. Laatste man Stefan Oudeman ging vanaf het middenveld spelen, en er werd opportunistisch naar voren gespeeld. Het spelbeeld kantelde hierdoor wel en Zwaagdijk kreeg ook wel wat kansjes, maar een goedkoop gegeven penalty na een vermeende overtreding van Patrick Neefjes gooide het duel in het slot. Met een 3-0 achterstand werd er nog wel gezocht naar de aansluiting maar tevergeefs. Marcelino Post mocht vervolgens het veld verlaten na een domme tweede gele kaart na een identieke overtreding als waar hij zijn eerste prent voor ontving. Vanaf dat moment liet Zwaagdijk zich weer van zijn slechtste kant zien. Veel gemekker en gezeik tegen de scheidsrechter, domme overtredingen en kaarten en dus ook irritaties bij de medespelers. Verliezen is al erg genoeg, maar op zo’n manier de wedstrijd uit moeten spelen valt niet mee. De 3-0 zou niet meer veranderen ondanks enkele goede mogelijkheden voor onder andere Ruud Beers en de later ingevallen Guy Zanoli.

Een nederlaag tegen een niet al te indrukwekkende ploeg. In de eerste helft heeft Zwaagdijk zich voetballend en qua inzet van zijn slechtste kant laten zien, in de tweede helft was dit vooral op het mentale gebied het geval. Komende zondag wacht het lastige Valken, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Er is nog geen ploeg in deze klasse die geen punten heeft laten liggen, dus een overwinning zou een toppositie betekenen. Laten we hopen dat Zwaagdijk heeft geleerd van deze wedstrijd en dat zondag de punten in eigen huis blijven.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Joop Groot (80. Guy Zanoli), Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Ruud Groot; Jos Boon (45. Niels Wittenberg), Jochem Oudeman, Ruud Ursem, Rene Kolken (45. Ruud Beers); Marcelino Post, Patrick Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.