Zwaagdijk – De Valken 26-9-2010

Na vorige week een nederlaag te hebben moeten slikken bij Victoria O, moesten de mannen van Zwaagdijk aantreden tegen De Valken. De Valken is voor Zwaagdijk altijd een lastige tegenstander. Een goed voetballende ploeg met veel loop vermogen die voor een toppositie in deze klasse willen gaan.

Zwaagdijk moest het zonder aanvoerder Stefan Oudeman doen, die wegens werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. Mede door zijn goede invalbeurt vorige week begon A-junior Niels Wittenberg in de basis.

Door de slechte prestatie van vorige week werd er van de trainer verlangd dat de spelers met meer inzet en spelplezier zouden spelen. Daar werd gehoor aan gegeven, de wedstrijd begon fel aan beide kanten en beide ploegen probeerde te voetballen. De Valken was in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Wat resulteerde in kleine kansjes, maar ze werden niet echt gevaarlijk. Zwaagdijk zette al vroeg druk op de verdediging van De Valken, wat uiteindelijk een doelpunt opleverde. Jochem Oudeman zette druk aan de linkerkant en ontfutselde zo de bal van de tegenstander. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en schoot van 25 meter prachtig binnen. Het doelpunt gaf Zwaagdijk meer vertrouwen. Na een goede aanval over meerdere schijven kreeg spits Rene Kolken een goede kop kans, maar de kopbal miste de nauwkeurigheid en ging over. Zo ging Zwaagdijk na een goede eerste helft met een 1-0 voorsprong de rust in.

De Valken kwam sterk uit de kleedkamer en zette Zwaagdijk gelijk onder druk. Het was al snel raak voor de Valken. Uit een rommelige aanval scoorden ze de 1-1. Zwaagdijk herstelde zich enigszins en kwam wat onder de druk vandaan, maar door slordig balverlies op het middenveld kwam De Valken over de rechterkant van Zwaagdijk eruit. Keeper Ton Steltenpool redde nog knap, maar via een carambole kwam de bal voor de voeten van een speler van De Valken en die kon zo makkelijk binnen schieten. Zwaagdijk zette nog een tandje bij waardoor ze aan het eind van de wedstrijd nog kansen kreeg. Bert van Diepen had een lange rush over de linkerkant en kwam zo alleen voor de keeper en ook Jochem Oudeman kwam alleen voor de keeper, maar ze miste beide. Trainer Rob Houtsma bracht zich zelf vlak voor tijd binnen de lijnen. Waardoor Zwaagdijk 1 op 1 ging voetballen en zo kwam er nog meer dreiging in de extra tijd.
Die ruim 10 minuten bedroeg. Ruud Ursem en Jos Boon kregen in die extra tijd nog kans om de gelijk maker aan te tekenen, maar het geluk was niet aan Zwaagdijkse zijde.

Zo ging de eerste thuis wedstrijd van het seizoen met 1-2 verloren. Voor het publiek was het een zeer vermakelijke wedstrijd. Er werd met veel passie en inzet gevoetbald. Hopelijk zet de ploeg dat door en word er aankomende zondag tegen Berkhout wel gewonnen.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen, Ruud Ursem, Joop Groot, Niels Wittenberg (Robert-Jan Jansen) (Rob Houtsma), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jos Boon, Jochem Oudeman, Marcelino Post, Rene Kolken (Ruud Beers)

Share Button

Reacties zijn gesloten.