Zwaagdijk – Berkhout 03-10-2010

Vorige week gingen de punten mee met De Valken naar Venhuizen. 1-2 verlies.
Dus moest er na twee verlies partijen gewonnen worden van Berkhout.
Berkhout is een stugge ploeg, maar Zwaagdijk zou er op het lastig bespeelbare veld toch van moeten kunnen winnen.

Zwaagdijk begon wederom met een A-junior in de basis, deze week was het Ruud Beers die in de spits mocht beginnen. Aanvoerder Stefan Oudeman was achterin weer terug in de basis na een week afwezigheid.

Zwaagdijk kwam, net als vorige week, geconcentreerd en fel uit de kleedkamer. Het voetbalde beter als Berkhout wat resulteerde in kansen voor de thuisploeg. Na een goede aanval over rechts kreeg Jochem Oudeman de bal, maar schoot hem op de lat. Na weer een aanval over rechts werkte Berkhout de bal niet goed weg en weet Jochem Oudeman hier van te profiteren en schuift de bal langs de keeper in het doel. Zo staat Zwaagdijk na een half uur spelen op 1-0. Berkhout begint dan wat meer aan te drukken, maar weet Ton Steltenpool door een paar knappe reddingen zijn doel schoon te houden tot aan de rust.

Als sommige supporters nog aan de koffie zitten in de kantine krijgt Zwaagdijk een minuut na rust de eerste domper te verwerken. Ruud Groot krijgt onterecht zijn tweede gele kaart en moest er dus met rood af. Zo moet Zwaagdijk de gehele tweede helft met tien man de 1-0 verdedigen. Zwaagdijk komt onder druk te staan en zakt ver in, behalve Ruud Beers die in zijn eentje veel werk verzette voorin om de verdedigers van Berkhout bezig te houden. Wat hem prima lukte. Achterin is het drukte van belang voor het doel van Zwaagdijk. Bij een corner van Berkhout gaat het mis voor Bert van Diepen. Hij komt in een kopduel met een hoofd in aanraking en breekt daar naar alle waarschijnlijkheid zijn neus bij en valt uit. Zo krijgt Zwaagdijk zijn tweede domper te verwerken. Berkhout krijgt in de tweede helft kansen, maar de goed keepende Ton Steltenpool houdt zijn doel schoon en heeft ook de hulp van de lat. Vlak voor tijd is het dan toch raak voor Berkhout. Een schot van net buiten de zestien meter verdwijnt achter Ton Steltenpool in het doel. Zwaagdijk zoekt meteen na de 1-1 de aanval op en komt een minuut later weer op voorsprong. Jochem Oudeman krijgt de bal op een presenteerblaadje van Ruud Ursem en schiet zo de 2-1 onberispelijk binnen.

De 2-1 winst was een zwaar bevochten overwinning, maar het geeft zeker vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. De volgende wedstrijd is FC Medemblik uit en de eerste helft in ogenschouw nemen zijn er daar mogelijkheden om de punten mee te nemen naar Zwaagdijk.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen (Rik Deken), Stefan Oudeman, Ruud Ursem, Joop Groot, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jos Boon, Jochem Oudeman, Ruud Beers (Rene Kolken), Marcelino Post

Share Button

Reacties zijn gesloten.