FC Medemblik – Zwaagdijk 5-2

01-05-2011

Na de zwaarbevochten overwinning op Berkhout vorige week, zou het deze week ook weer een zware dobber worden. Op bezoek bij het “grote” FC Medemblik, een van de titelkandidaten, zou moeten blijken welke rol Zwaagdijk dit seizoen kan gaan spelen. Hein Boon was sinds lange tijd weer van de partij en mocht meteen in de basis beginnen. De licht geblesseerde Joop Groot mocht op de bank plaatsnemen.

Zoals afgesproken zou de wedstrijd worden ingaan met respect, maar zonder ontzag. Er werd van eigen kracht uitgegaan en er moest worden geprobeerd om vooral in balbezit zuiniger te spelen. Dit kwam er slechts gedeeltelijk uit. De insteek was vaak goed en er werd met redelijk voetbal gekomen tot de 16 van de tegenstander, maar daar hield het vaak op. Vaak te druistig en onzorgvuldig werd de eindpass verzonden. FC Medemblik speelde met meer controle, echt gevaarlijk werden ze echter niet totdat de eerste goal viel. Een lange bal over de linkerkant van Medemblik viel achter de Zwaagdijk defensie en mondde uit in een 1 op 1 situatie met keeper Ton Steltenpool. De Medemblik middenvelder bleek koelbloedig en liet de 1-0 aantekenen. Een minuut later stond Zwaagdijk speler Ruud Beers in een vergelijkbare positie maar hij faalde in de afwerking. Medemblik werd sterker, gesteund door de voorsprong en zou deze uitbouwen middels een penalty. Het was wederom een lange bal die over de verdediging viel, waarbij Hein Boon aan de noodrem moest trekken, dit buitenkansje werd overtuigend verzilverd. 2-0 was de ruststand.

Na enkele omzettingen in de rust, Stefan Oudeman en Ruud Ursem gingen voor de verdediging spelen en Ruud Beers werd gewisseld voor Rick Deken, zou Zwaagdijk vol gas proberen het tij te keren. Dit zou ook al snel gebeuren. Binnen 3 minuten was de achterstand weggewerkt en stond er 2-2 op het scorebord. Eerst was het Jochem Oudeman die een steekpass op waarde wist te schatten en de keeper omspeelde. Vervolgens was het Jos Boon die na een scrimmage uit een corner de gelijkmaker liet aantekenen. Hiervoor had Rick Deken ook nog een dot van een kans laten liggen om nog eerder de stand gelijk te trekken. Zwaagdijk zat in een flow en probeerde door te drukken. Kansen zouden er ook komen. Jochem Oudeman kwam wederom alleen op de keeper af maar koos dit maal de moeilijkste route en werd van de bal afgelopen. Vervolgens was het Stefan Oudeman die na een lepe pass van Ruud Ursem het doel van de zijkant kon bestoken, Medemblik keeper Luiten Plekker wist zijn ploeg echter te behoeden voor een achterstand. Zwaagdijk bleef een overwicht houden, maar echt grote kansen zouden er niet meer komen. De energie ebde weg en Medemblik ging er weer in geloven. 10 minuten voor tijd zouden ze de wedstrijd in hun voordeel beslissen. De handige, snelle rechterspits omspeelde twee Zwaagdijk verdedigers en schoot raak, 3-2. De pijp was leeg bij Zwaagdijk en met de 4e en 5e treffer kreeg Medemblik eigenlijk te veel en werd het een geflatteerde uitslag, 5-2.

Medemblik heeft meer kwaliteit, maar Zwaagdijk heeft op een positieve manier van zich afgebeten en bewezen met veel strijd en teamspirit goed voor de dag te kunnen komen. Voor de topposities is er nu wel een pas op de plaats gemaakt, maar deze middag heeft genoeg positieve aanknopingspunten gegeven voor de komende wedstrijden. Volgende week wacht de beladen derby tegen Hauwert ’65. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar niet veel, dus het zal weer een spannende pot worden waarbij we hopen op veel publiek.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Hein Boon, Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Ruud Ursem; Jos Boon, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Marcelino Post, Jochem Oudem; Ruud Beers (45. Rick Deken).

Share Button

Reacties zijn gesloten.