Zwaagdijk – Hauwert 17-10-10

Afgelopen zondag was het weer zover, de kraker tegen Hauwert stond op het programma. Beide ploegen lijken dit jaar niet mee te gaan strijden om de bovenste plaatsen, maar de prestige tijdens deze burenstrijd zorgt er altijd weer voor dat dit een “beladen”wedstrijd is. Onder prettige omstandigheden, een lekker zonnetje en veel publiek kon de wedstrijd beginnen. Joop Groot, nog enigszins gehavend aan de lies, begon op de bank. Rik Deken mocht in de basis starten en zou wederom een foutloze wedstrijd spelen.
Het eerste kwartier was duidelijk voor Zwaagdijk. Met goed spel over de flanken werd het vijandelijk doel gezocht en had de thuisploeg een overwicht. Bij Hauwert sloeg het noodlot al snel toe. Ruud Groot werd met een steekpass bereikt en kon alleen op de keeper af, zijn techniek liet hem enigszins in de steek en in het duel dat volgde blesseerde hij de keeper van Hauwert. Een reservekeeper was (nog) niet voorradig dus moest er tijdelijk een veldspeler tussen de palen plaatsnemen. Hauwert kwam deze periode nog zonder kleerscheuren door, de reservekeeper was inmiddels gearriveerd en met 11 tegen 11 kon er weer verder gespeeld worden. Na nonchalant handelen van de Hauwert aanvoerder wist Ruud Ursem hem de bal te ontfutselen en Marcelino Post alleen voor de keeper te zetten. Marcelino faalde niet en rondde beheerst af. De (terechte) voorsprong was een feit en dit was een mooie beloning voor de sterke start. Jos Boon had de 2-0 nog aan moeten laten tekenen na een goede voorzet van Jochem Oudeman vanaf de rechterflank, zijn poging ging echter over. Hierna daalde het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Hauwert kwam beter in de wedstrijd en wist ook enkele speldenprikjes uit te delen. Toch werd de rust met een 1-0 voorsprong gehaald.

In de rust werden de positieve punten benadrukt en werden de gemaakte afspraken herhaald. Met frisse moed kwam Zwaagdijk uit de kleedkamer en zou op zoek gaan naar de 2e treffer. Hauwert geloofde er uiteraard nog in, maar wist niet te overtuigen. Na een uur spelen zou de beslissing vallen. Bert van Diepen kreeg een vrije trap mee rond 20 meter van het vijandelijk doel. Een kolfje naar de hand van Stefan Oudeman. De trap die volgde was goed genoeg om de keeper te verschalken, de doelverdediger leek hier niet geheel vrijuit te gaan. Na de 2-0 kon Zwaagdijk de wedstrijd uit gaan spelen, maar al spoedig zou ook de derde treffer vallen. Na een goede pass van Hein Boon kon Jochem Oudeman vanaf de zijkant alleen op het doel af. Jochem rondde fraai af en wist zo al voor zijn 4e wedstrijd op rij te scoren. Een ongekende weelde voor Zwaagdijk en dat in de derby voor een rijen dik publiek! De gifbeker voor de blauwhemden was nog niet helemaal leeg, invaller Rene Kolken deed een laatste duit in het zakje. Na een goed uitgespeelde aanval via Bert van Diepen en Stefan Oudeman stiftte Rene de bal achteloos over de keeper. Een fraai einde van een mooie middag. De punten zijn binnen en Zwaagdijk nestelt zich in de subtop. Het verlies zal bij Hauwert hard zijn aangekomen, gezien de magere bezetting tijdens de nazit.

6 gespeeld, 3x winst en 3x verlies is de tussenbalans. Er zijn weinig teams waar Zwaagdijk van hoeft te verliezen, maar er zijn er ook weinig waar zomaar van gewonnen wordt. Deze wedstrijd was de instelling goed en daar begint alles mee. Komend weekend is er een beker/inhaal programma en is Zwaagdijk vrij.
Opstelling Zwaagdijk: Ton Steltenpool; Hein Boon, Patrick Neefjes, Stefan Oudeman, Rik Deken; Jochem Oudeman, Bert van Diepen, Ruud Groot; Jos Boon (60. Ruud Beers), Ruud Ursem (80. Rene Kolken), Marcelino Post (75. Kevin Weel).

Share Button

Reacties zijn gesloten.