DWB – Zwaagdijk 31-10-2010

Na de klinkende overwinning op Hauwert en een week rust moest er nu aangetreden worden tegen DWB. DWB heeft nog niet veel indruk gemaakt in de competitie, maar Zwaagdijk heeft het vaak lastig tegen het fysieke en opportunistische spel van DWB. Zwaagdijk trad aan zonder Jos Boon die deze week geblesseerd uitviel op de training.

De trainer hamerde op de discipline en motivatie voor de wedstrijd om niet slap aan de wedstrijd te beginnen. Zwaagdijk startte de eerste paar minuten wat rommelig, maar pakte het snel op en zette vroeg druk op de defensie van DWB en had zo de wedstrijd onder controle. Na een kleine twintig minuten kwam Zwaagdijk dan ook op voorsprong. Uit een corner knikte Rik Deken goed binnen. Zwaagdijk zette goed door en na een mooie aanval over rechts wist Ruud Groot de bal nog mooier binnen te werken achter zijn standbeen langs. De 0-3 volgde ook nog voor rust na vroeg druk zetten wist Zwaagdijk de bal op het middenveld te ontfutselen en na snel combineren kon Marcelino Post alleen voor de keeper de 0-3 maken. DWB kon er in de eerste helft weinig tegen over stellen.

In de rust werd de spelers vooral op het hart gedrukt om zich niet met de scheidsrechter te bemoeien, omdat die in de eerste helft een beetje warrig floot en ze moesten de concentratie vast houden en de score uit breiden. Zwaagdijk begon de tweede helft voortvarend en kon een minuut na rust de score verhogen, maar Marcelino Post vergat op doel te schieten. Door een persoonlijke fout in de verdediging kon een speler van DWB zo op keeper Ton Steltenpool door lopen en scoorde zo de 1-3. Zwaagdijk herpakte zich, maar wist de opgelegde kansen niet te verzilveren. Zo konden Rene Kolken en Ruud Beers de stand nog meer in het voordeel van Zwaagdijk uit laten vallen, maar ze misten beide. De grootste kans kwam een paar minuten voor tijd voor de sterk spelende Bert van Diepen. Hij kwam alleen voor de keeper, maar hij schoot de bal op de binnen kant van de paal zo het doel uit.

Zo bleef het bij 1-3 en gingen de punten mee naar Zwaagdijk. Een dik verdiende overwinning op DWB. Nu wacht volgende week de thuis wedstrijd tegen ASV’55. Die verloren van dorpsgenoot De Valken en zullen dus gemotiveerd naar Zwaagdijk toe komen om die nederlaag te doen vergeten.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Rik Deken, Stefan Oudeman, Patrick Neefjes, Hein Boon, Rene Kolken, Bert van Diepen, Jochem Oudeman, Marcelino Post (Ruud Beers), Ruud Ursem, Ruud Groot.

Share Button

Reacties zijn gesloten.