Zwaagdijk – ASV 07-11-2010

Na de afgelopen twee wedstrijden winnend te hebben afgesloten, moest er vandaag een derde overwinning aan de reeks worden toegevoegd. ASV staat met zeven punten laag geklasseerd en is op papier dus een zwakkere tegenstander. Jos Boon heeft last van een nog onduidelijke knieblessure waardoor hij vandaag niet deelnam aan de wedstrijd.
Vorige week tegen DWB werd er wel gewonnen maar niet goed gespeeld. De trainer hamerde erop het vandaag wel in combinatiespel met lopende mensen zonder bal te zoeken. Mede daarom was er een wijziging gebracht in de opstelling. Jochem Oudeman kwam centraal op het middenveld te staan en Bert van Diepen nam zijn positie rechts op het middenveld over.
Ook deze week lukte het Zwaagdijk niet het gewenste spel te vertonen. Te veel werd weer de lange bal gezocht. ASV kon hiervan echter niet profiteren. De Zwaagdijkse verdediging is in de eerste helft dan ook niet in de problemen gekomen. De verdediging van ASV echter wel. Uit een corner kopte Jochem Oudeman de bal in de netten. Deze goal werd echter afgekeurd omdat Rick Deken zijn tegenstander omver zou hebben geduwd. Niet vlak daarna werd een aanval, waarin een Zwaagdijkspeler alleen voor de keeper zou komen, afgefloten wegens buitenspel. De scheidrechter bekende later echter dat hij hierin een foute beslissing had genomen. De wat makkelijk gegeven penalty die Ruud Ursem later meekreeg was daarom misschien wel een ‘goedmakertje’. Stefan Oudeman schoot de strafschop binnen en Zwaagdijk ging vlak voor rust met 1-0 aan de leiding.
In de rust liet de trainer duidelijk merken dat hij absoluut niet blij was met het vertoonde spel. In goede doen zou Zwaagdijk een ploeg als deze op moeten rollen volgens de trainer. Na de rust moest er weer simpel gecombineerd worden en niet naar te moeilijke oplossingen worden gezocht.
Ook na de thee was er in het spel weinig verbetering. Toch waren er enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Na een goede aanval over de rechter kant kon de opgekomen Hein Boon de bal rond de zestien meter binnenschieten. Hij schoot de bal echter rakelings naast. Ook de tot man of the match uitgeroepen Marcelino Post had na een goede actie kans om de score uit te breiden. Zijn schot miste kracht. In een latere counter kon de ingevallen Ruud Beers zichzelf alleen voor de keeper zetten, hij schoot de bal echter te ver voor zich uit waadoor de keeper op tijd bij de bal was. De goals bleven dus achterwegen waardoor het in de slotfase bijna nog tot een gelijkspel uitliep. Een corner waarbij Ton Steltenpool twee keer moest pareren had bijna puntverlies betekend.
Uiteindelijk bleef het 1-0 en bleven de drie punten in Zwaagdijk. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen HOSV. Dit is wederom een tegenstander die laag staat geklasseerd. Hierin zal Zwaagdijk weer moeten proberen om een op papier zwakkere tegenstander met goed voetbal te verslaan.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Hein Boon, Patrick Neefjes, Stefan Oudeman, Rick Deken; Bert van Diepen, Jochem Oudeman, René Kolken (.80 Guy Zanoli); Ruud Groot (.65 Ruud Beers), Ruud Ursem, Marcelino Post.

Share Button

Reacties zijn gesloten.