Zwaagdijk – Sint George 3-0

21-10-2010

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week toen HOSV op het programma stond, was het vandaag koploper Sint George die op bezoek zou komen. Zwaagdijk was bezig aan een goede reeks met drie opeenvolgende overwinningen en dit zou een mooi vervolg moeten krijgen tegen de nog ongeslagen lijstaanvoerder uit Spierdijk. De wedstrijd had een speciaal tintje omdat de naaste familie van onze onlangs overleden trainer Wim Lobbes aanwezig was. Met mooie woorden van onze voorzitter en een minuut stilte werd de laatste eer bewezen aan een zeer bijzondere man en trainer, die helaas veel te vroeg is overleden.

Of het deze bijzondere omstandigheden waren of de motiverende woorden vooraf van trainer Rob Houtsma is altijd moeilijk te bepalen. Feit is wel dat Zwaagdijk tot op het bot gemotiveerd was om een goed resultaat neer te zetten. Het zou ook een felle en soms erg harde wedstrijd worden waarbij vooral van de Spierdijker kant de frustraties naar boven kwamen. Zwaagdijk startte met de niet geheel fitte Bert van Diepen op de bank en hij werd daar vergezeld door Rene Kolken. Guy Zanoli mocht voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen. Zwaagdijk begon goed aan de wedstrijd, er werd initiatief getoond, redelijk gecombineerd en vooral goed vooruit gevoetbald. Kansen werden er echter tot aan de openingstreffer niet gecreëerd. Het was Ruud Ursem, die na een schitterende pass van Ruud Groot, de ban brak. De pass was mooi, de afronding zo niet nog mooier, een geweldige eerste aanname en goed schot zorgden voor de verdiende 1-0 voorsprong na een minuut of 20 spelen. Hierna was het vooral Sint George dat probeerde aan te dringen. Vooral de rechterspits van de Spierdijkers wist diverse malen behendig door te breken en voor gevaar te zorgen voor het Zwaagdijker doel. De grootste kans was echter toch voor Zwaagdijk. Marcelino Post slingerde de bal geweldig voor van de linkerflank en Jochem Oudeman kon vrij inkoppen bij de tweede paal. De keeper wist echter redding te brengen. Sint George kreeg niet echt grip op de wedstrijd en de frustraties werden groter en groter. Enkele harde overtredingen en natrap acties werden niet of te mild bestraft door de matige scheidsrechter, maar de rust werd zonder kleerscheuren bereikt.

In de rust werd vooral benadrukt dat er veel ruimte zou komen aangezien Sint George alles in de strijd zou gooien om de wedstrijd te doen kantelen. Wanneer de rust zou worden bewaard, dan zouden de kansen vanzelf komen. De Spierdijkers maakten ook niet echt aanspraak op een beter resultaat. De keren dat ze voor de goal kwamen bleek de uitstekend keepende Ton Steltenpool telkens een sta-in-de-weg. Waar de jonge Guy Zanoli in de eerste helft niet bepaald gelukkig speelde, bleek hij in de tweede helft het goudhaantje. Er ontstond zoals verwacht steeds meer ruimte en na een lange rush over de linkerkant kwam hij oog in oog met de keeper en faalde niet. De 2-0 besliste de wedstrijd en zorgde ervoor dat Zwaagdijk wat gemakkelijker ging voetballen, de 3-0 zou ook snel vallen. Na weer een actie van Guy Zanoli na een steekpass van Jochem Oudeman wist de keeper in eerste instantie te redden. De bal caramboleerde naar de linkerkant waar Marcelino Post op grootste wijze de voor zijn goal staande keeper wist te verschalken met een lepe boogbal. De koploper was geklopt en de wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld.

Een heel mooi resultaat onder bijzondere omstandigheden. Het was goed om te zien dat er zoveel familie van Wim Lobbes aanwezig was en het is nog mooier dat we op een passende manier een laatste eerbetoon hebben kunnen geven aan deze bijzondere man. Inmiddels hebben we een mooie serie neergezet, en kijken we alweer uit naar volgende week. Dan staat het inhaalduel tegen HOSV op het programma. Dit zijn voor Zwaagdijk meestal de lastigste wedstrijden, dus alles zal weer uit de kast moeten worden gehaald om deze lijn door te trekken.

Opstelling Zwaagdijk:

Ton Steltenpool; Joop Groot, Stefan Oudeman, Patrick Neefjes, Rik Deken; Ruud Groot, Hein Boon, Jochem Oudeman, Guy Zanoli (70. Rene Kolken) ; Marcelino Post (80. Bert van Diepen), Ruud Ursem (Ruud Beers).

Share Button

Reacties zijn gesloten.