HOSV – Zwaagdijk 28-11-2010

Waar Zwaagdijk vorige week nog tegen de koploper moest spelen, was het nu een wedstrijd tegen een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert. Waar in heel West-Friesland de wedstrijden niet door gingen vanwege de weersomstandigheden moesten HOSV en Zwaagdijk wel aantreden op een in de eerste helft nog goed te bespelen grasmat, maar in de tweede helft vroor het veld al weer aardig op.

Zwaagdijk begon zonder de geblesseerde Jos Boon en de zieke Bert van Diepen. Guy Zanoli die tegen Sint George nog in de basis stond ging weer een keertje met de A’tjes mee en daardoor nam Ruud Beers als enige plaats op de bank. De trainer had van te voren gehamerd op discipline en mentale weerbaarheid om ook deze wedstrijd geconcentreerd en goed te spelen, maar dat leek aan dovemansoren gericht te zijn. De eerste tien minuten werd er nog een beetje gevoetbald aan Zwaagdijkse zijde. Wat ook een grote kans op leverde voor Ruud Ursem die op een voorzet van Joop Groot de bal voor het inkoppen had, maar de bal naast mikte. De 1-0 kwam toch. Uit een afgeslagen voorzet viel de bal voor de voeten van Stefan Oudeman die naar het leek een houdbare bal schoot, maar hij belande toch tegen de netten. Zo bleef het ook tot aan de rust.

Na een donderspeech in de rust zou je denken dat het beter zou moeten gaan met het vertoonde spel van Zwaagdijk, maar niets was minder waar. Het spelbeeld belande op een bedenkelijk niveau, waardoor HOSV zelfs wat kansjes kreeg. Even goed zou Zwaagdijk de score uitbreiden uit een goed uitgevoerde counter. Via Jochem Oudeman kreeg de ingevallen Ruud Beers de bal die beheerst afrondde en voor de 2-0 zorgde.

Zo wint Zwaagdijk zijn vijfde wedstrijd op rij en stijgt het naar de top van de competitie. Volgende week staat MOC op het programma en dan zullen we zien of Zwaagdijk zich hersteld van de slechte wedstrijd.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Joop Groot, Patrick Neefjes, Stefan Oudeman, Rik Deken, Ruud Groot, Hein Boon, Rene Kolken, Jochem Oudeman, Ruud Ursem (Ruud Beers), Marcelino Post.

Share Button

Reacties zijn gesloten.