Zwaagdijk – M.O.C. 13-02-2011

Na de verdiende nederlaag van vorige week moesten de mannen van Rob Houtsma het opnemen tegen het lager geklasseerde MOC. Om in het kielzog te blijven van de bovenste plaatsen moest er vandaag gewonnen worden. Zwaagdijk moest het stellen zonder de geblesseerden Ruud Groot en Hein Boon.

Voor de wedstrijd werd er duidelijk gemaakt dat er op het middenveld en voorin veel beweging moest zijn om het zo de verdedigers van MOC moeilijk te maken. Zwaagdijk probeerde vanuit achteruit op te bouwen en de bewegende spelers te zoeken. Die werden ook wel gevonden, maar er werd veel balverlies geleden op het middenveld. Niet te min kwam Zwaagdijk er een paar keer gevaarlijk uit. Zo was er een vrije kopbal van Ruud Ursem. Die maar net naast ging en ook Ruud Beers had een grote kans. Door een goede steekbal van Marcelino Post kon de jongeling alleen op de keeper af, maar hij maakte het niet af. Ook Jochem Oudeman kwam alleen op de keeper af, maar ook de topscoorder van Zwaagdijk was niet koelbloedig genoeg. Zwaagdijk had daarnaast ook nog een paar halve kansen die niet werden benut. MOC was niet geheel ongevaarlijk. Door het af en toe slordige spel van
Zwaagdijk kon MOC er in de eerste helft een paar keer gevaarlijk door komen, maar MOC wist er niet van te profiteren.

Door een paar positie wisselingen probeerde Zwaagdijk nog meer aan voetballen toe te komen, maar MOC kwam fel uit de kleedkamer en al snel in de tweede helft kwam MOC op voorsprong. De bal bleef in de zestien meter van Zwaagdijk liggen en het was MOC die sneller reageerde en de bal onberispelijk in het doel werkte. Niet veel later verdubbelde MOC de voorsprong na een voorzet van rechts werd de bal niet goed verwerkt door Zwaagdijk en werd de 0-2 binnen geschoten. Zwaagdijk ging daarna een op een spelen en daardoor was Zwaagdijk de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwam het niet. Toch werd het vijf minuten voor tijd 1-2. Er was een scrimige voor het doel waarvan Rens van Diepen profiteerde. Daarna speelde Zwaagdijk alles op alles, maar het mocht niet meer baten. MOC nam de drie punten mee naar huis.

Zwaagdijk speelde wederom niet erg sterk en moet aan komende week tegen Berkhout toch echt weer punten gaan pakken om niet helemaal de aansluiting te verliezen met de bovenste plaatsen.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Rik Deken, Patrick Neefjes, Marcelino Post, Jos Boon (Sjors Koeman), Rene kolken (Joop Groot), Ruud Ursem, Jochem Oudeman (Rens van Diepen), Ruud Beers

Share Button

Reacties zijn gesloten.