Berkhout 1 – Zwaagdijk 1 20-02-2011

Nadat ons allen het tragische nieuws omtrent het overlijden van dorpsman Piet Stam ons had bereikt diende er toch gewoon te worden gevoetbald op de zondag. Piet heeft vele jaren de leiding gehad over jeugdelftallen en het tweede team. Daarnaast floot hij nog regelmatig een wedstrijdje en met vriendschappelijke toernooien. Iedereen kende hem en hij was ook veelvuldig te vinden langs de lijn bij onze wedstrijden. Middels een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet werd er stilgestaan bij zijn plotselinge overlijden.

Er diende vervolgens dus gewoon gevoetbald te worden en als we nog een rol van betekenis wilden spelen diende er te worden gewonnen van laagvlieger Berkhout. Het vertrouwen heeft de laatste weken een deukje opgelopen door twee opeenvolgende nederlagen. Voor de toeschouwers was het koud om langs de lijn te staan, maar om te voetballen waren de omstandigheden prima. Zonder de nog geblesseerde Ruud Groot en de geschorste Ruud Ursem werd er begonnen. Ook Rene Kolken was er deze zondag niet bij, hij werd buiten de selectie gelaten aangezien hij al een tijdje niet traint.

De wedstrijd begon met alle goede bedoelingen, maar de uitvoering bleek niet altijd even briljant. Zwaagdijk had moeite om tot goed voetbal te komen, daarvoor was er simpelweg te weinig rust aan de bal. Berkhout is een ploeg die het vooral van hard werken moet hebben en wist regelmatig voor wat gevaar te zorgen door de ballen impulsief naar voren te spelen. De Zwaagdijk defensie was niet ongenaakbaar en vaak niet resoluut genoeg waardoor er “momentjes” voor het doel van Zwaagdijk ontstonden. Doelman Ton Steltenpool stak echter in een uitstekende vorm en wist zijn doel in de eerste helft schoon te houden. Nadat Patrick Neefjes al een keer gevaarlijk het doel van de roodzwarten onder vuur had genomen was het halverwege de eerste helft Zwaagdijk dat op voorsprong kwam. Na een goede aanval over rechts wist Jochem Oudeman de bal voor te krijgen waar Jos Boon een schot op doel wist te plaatsen. Dit schot leek niet al te krachtig en scherp, maar het leidde wel tot de openingsgoal aangezien de Berkhouter keeper mistastte. Een mooie opsteker in een wedstrijd waar Zwaagdijk wel beter probeerde te voetballen maar het niet echt lekker liep. Bert van Diepen zou nog een behoorlijke kopkans krijgen, maar werd gehinderd door een medespeler. Berkhout had gedurende de hele helft enkele (halve) kansjes en kwam een keer alleen op keeper Steltenpool af. Zoals eerder al vermeld wist hij alle mogelijkheden te pareren.

Jochem Oudeman bleef na rust in de kleedkamer achter wegens een ongewillige hamstring en werd vervangen door Ruud Beers. De tweede helft bracht weinig verandering in het spelbeeld. Zwaagdijk had wel de goede wil, maar het wilde maar niet sprankelen. Toch zou de voorsprong worden uitgebreid. Na een leep balletje van de sterk spelende Marcelino Post werd Hein Boon in de vijandelijke 16 bereikt. Nadat hij de bal voor zich uittikte werd hij zeer opzichtig neergehaald en wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Een klassiek voorbeeld van een 100% penalty. Dit buitenkansje werd verzilverd door aanvoerder Stefan Oudeman en de 0-2 voorsprong was een feit. Niet al te lang hierna was het wederom Marcelino Post die een medespeler in stelling wist te brengen. De geheel vrijstaande Ruud Beers werd gevonden en hij haalde zeer zuiver uit in de korte hoek, 0-3! Zwaagdijk zat in de spreekwoordelijke zetel en niets leek de overwinning nog in de weg te staan. Toch zou het nog billen knijpen worden. Zo’n 20 minuten voor tijd wist Berkhout de 1-3 aan te tekenen doordat er niet resoluut werd ingegrepen achterin. Niet al te veel later zou ook de 2-3 vallen en was de spanning voor de laatste 10 minuten terug. Berkhout zou nog kansjes krijgen om de gelijkmaker te maken maar Ton Steltenpool wist zijn goede vorm de gehele wedstrijd vast te houden en het team er doorheen te slepen. Er zou niet meer gescoord worden en de 3 punten waren eindelijk weer eens een feit.

De schoonheidsprijs is deze zondag niet gewonnen, maar daar maalt uiteindelijk niemand meer om. Volgende week wacht directe concurrent Victoria O en zullen we zien of we mee kunnen blijven doen om de bovenste plaatsen. Er is in ieder geval genoeg ruimte voor verbetering.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Joop Groot (75. Kevin Weel), Rik Deken, Stefan Oudeman, Sjors Koeman; Patrick Neefjes, Hein Boon, Bert van Diepen, Jos Boon (80. Remmert Neefjes); Jochem Oudeman (46. Ruud Beers), Marcelino Post.

Share Button

Reacties zijn gesloten.