Zwaagdijk 1 – Victoria O 1 27-02-2011

Vorige week werd er in de derde wedstrijd na de winterstop voor het eerst weer een winst behaald. Berkhout werd met 2-3 verslagen. Deze week konden er dus goede zaken worden gedaan wanneer Zwaagdijk hun directe concurrent, Victoria O, zou verslaan. Victoria had vorige week nog 6-0 verloren bij Hauwert dus het geloof in een goede afloop was sterk aanwezig. Ruud Groot was nog steeds niet hersteld van zijn sleutelbeenbreuk en Jos Boon kon niet spelen vanwege een knieblessure. Ruud Ursem zat vorige week zijn schorsing uit en keerde deze week weer terug binnen de lijnen.

Zwaagdijk begon met enkele wijzigingen aan de wedstrijd ten opzichte van vorige week. Ruud Beers keerde terug in de basis als rechtermiddenvelder, Patrick Neefjes verkaste, samen met Ruud Ursem naar de verdediging en Stefan Oudeman kwam op het middenveld te spelen. De trainer wees er voor de wedstrijd op dat er beter met de weersomstandigheden om moest worden gegaan dan de tegenstander dat zou doen. De weersomstandigheden waren vanwege veel regen en wind immers verre van ideaal.

Ondanks dat Zwaagdijk niet sterk begon aan de wedstrijd kwam er toch vrij snel een 1-0 stand op het bord. Na een goede pass van Jochem Oudeman vanuit het Middenveld kwam Hein Boon oog in oog met de keeper en faalde niet. Deze opsteker kon het spelbeeld echter niet veranderen. Zwaagdijk bleef onder druk staan. De Zwaagdijkse verdediging bleef naar achter lopen waardoor veel gevaarlijke momenten ontstonden. De 1-0 voorsprong werd dan ook niet behouden. Er werd niet resoluut gehandeld door de Zwaagdijkse verdediging waardoor een voorzet van een rechter Victoria-aanvaller makkelijk kon worden binnengeschoten. Bijna meteen daarna kreeg Zwaagdijk een goede kans om weer de voorsprong te nemen. Na weer een goede pass van Jochem Oudeman, zette Marcelino Post zichzelf alleen voor de Keeper maar zijn schot miste doel. Vlak voor rust ging de bal er aan de andere kant echter wel in. Een corner werd niet goed weggewerkt. Hierdoor kon de bal weer voorkomen en binnen worden gewerkt.

Na de rust was het spelbeeld anders. Ruud Ursem ging meer voor zijn verdediging spelen waardoor er vaak een man meer op het middenveld ontstond. Victoria kon hier niet goed mee om gaan waardoor Zwaagdijk ze voortdurend onder druk hield. Toch viel de 1-3 voordat Zwaagdijk grote kansen had om de gelijkmaker te maken. Toch bleef Zwaagdijk op dezelfde manier door gaan. Victoria kwam maar moeilijk onder de druk vandaan. Enkele kansen werden al om zeep geholpen voordat Zwaagdijk uiteindelijk een penalty kreeg. De ingevallen Robert-Jan Jansen werd in de zestien middels een sliding van de bal gezet en de scheidsrechter zag er een penalty in. Het makkelijk gegeven buitenkansje werd echter niet benut door Ruud Ursem, die de bal op de paal schoot. Zo werd het dus een tweede helft waarin Zwaagdijk beter speelde maar de kansen niet benutte. De achterstand kon niet meer worden omgebogen en het verlies was een feit. Volgende week is Zwaagdijk vrij. Er is dus twee weken tijd om er voor te zorgen dat Zwaagdijk goed voor de dag komt op de thuiswedstrijd tegen Medemblik op 13 maart.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman(80. Robert-Jan Jansen), Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Rick Deken; Ruud Beers, Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Hein Boon (70. René Kolken); Marcelino Post, Jochem Oudeman

Share Button

Reacties zijn gesloten.