Berkhout – Zwaagdijk 4 – 1

20-11-2011
Na een negatief resultaat van vorige week tegen MOC, moest vandaag worden aangetreden tegen laagvlieger Berkhout. Een goede mogelijkheid om het verlies van vorige week door middel van een overwinning weg te spoelen. Ruud Ursem en Rick Deken waren er vandaag niet bij vanwege blessures. Ook Sjors Koeman is nog steeds geblesseerd aan zijn lies. Bert van Diepen was weer grotendeels hersteld en begon weer in de basis. Guy Zanoli nam de plaats van Ruud Ursem voor zijn rekening.
De mist was bij aanvang van de wedstrijd al een stuk minder dan dat deze eerder die dag geweest was. Langs de kant was het zicht misschien niet overal even goed, maar in het veld hadden de spelers er eigenlijk geen last van. Toch was het spel van beide kanten niet sterk. Het lukte Zwaagdijk niet een goede opbouw te verzorgen, waardoor toch vaak een lange bal werd gespeeld. De daaropvolgende tweede bal werd vaak niet gewonnen waardoor Zwaagdijk vaak de bal niet lang in bezit kon houden. Berkhout profiteerde hiervan echter maar weinig en de eerste grote kans was dan ook voor Zwaagdijk. Ruud Groot was vanaf het middenveld doorgeschoven tot aan de zestien. Hij kreeg daar de bal aangespeeld, nam al inlopend aan en nam de bal vol op de slof en deze verdween in de goal. De 0-1 was daarmee een feit en wellicht kon de voorsprong er voor zorgen dat Zwaagdijk netter en rustiger kon voetballen. Dit gebeurde echter niet en de 1-1 kwam dan ook snel op het scorebord. Slordig balverlies op het middenveld en nog op eigen helft zorgde ervoor dat een Berkhout aanvaller alleen op keeper Ton Steltenpool af kon lopen. Deze faalde niet en schoot de 1-1 binnen. Zonder verdere grote kansen werd toen de rust gehaald.

De trainer hamerde er in de rust op dat we de strijd op het middenveld verloren. Tweede ballen werden hier zelden gewonnen. Arjan Schouten, die aanvallend stond opgesteld, werd daarom teruggehaald naar het middenveld. Zo zou Zwaagdijk meer strijd moeten bieden. Dit lukte in de tweede helft echter niet. Berkhout zette Zwaagdijk bij vlagen onder druk en Zwaagdijk kon de ballen voorin niet vasthouden. Echt gevaarlijk werd Berkhout nog niet behalve dan in corners. Waar Ton Steltenpool eerder bij een corner de ingekopte bal nog kon keren, lukte dit bij de daaropvolgende corner niet en zo werd de 2-1 binnengekopt. Een grote domper dus in deze tweede helft waar velen niet goed mee om gingen. Berkhout geloofde in meer en kwam doorschuiven met veel spelers. Deze werden vaak niet goed opvangen waardoor Berkhout regelmatig in overtal op het Zwaagdijkse doel afkwam. De 3-1 en de 4-1 ontstonden dan ook in dit soort situaties. De ingevallen Pjotr Horszczaruk en Jelle Koeman konden voorin ook niet voor een ommekeer zorgen. Kleine kansen op meer voor Berkhout ontstonden nog, maar met 4-1 werd het einde van de wedstrijd gehaald.
Zwaagdijk heeft de teleurstelling van de 2-1 niet goed verwerkt waardoor de uitslag uiteindelijk alleen maar groter werd in het voordeel van Berkhout. Aanstaande zondag is Zwaagdijk vrij. Donderdag wordt nog wel geoefend tegen Woudia. Tot de winterstop speelt Zwaagdijk nog tegen SSV en Berdos. Hopelijk kan Zwaagdijk daaruit de punten wel sprokkelen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Ruud Beers, Hein Boon, Patrick Neefjes, Bert van Diepen (80. Jasper Buis); Jerry klok, Ruud Groot, Tim van Dam, Arjan Schouten; Niels Kaan (65. Jelle Koeman), Guy Zanoli (65. Pjotr Horszczaruk).

Share Button

Reacties zijn gesloten.