Hauwert 1 – Zwaagdijk 1 20-03-2011

De lokale kraker stond weer op het programma. Wedstrijden tegen Hauwert zijn doorgaans erg leuk om te spelen. Gezonde rivaliteit, veel publiek en meestal weet Zwaagdijk de punten ook nog eens binnen te slepen. Dit zou echter vandaag niet het geval zijn. De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren vooraf volop aanwezig. Het was schitterend weer, een fitte spelersgroep (op Jos Boon na) en zoals gezegd was ook het publiek ditmaal wederom in grote getalen aanwezig.
De wedstrijdbespreking werd “op locatie” gehouden in de tuin van Zwaagdijk trainer Houtsma en hier werd het tactische plan voor deze dag ontvouwd. Een speciale rol was hierin weggelegd voor Bert van Diepen die een aanvallende rol op de rechterflank kreeg toebedeeld. De eerste helft was het een gelijkopgaande strijd. Beide partijen probeerden te controleren en daarom ontstonden er ook weinig gevaarlijke momenten voor de goal. De meest opvallende gebeurtenissen waren een vroege gele kaart voor Joop Groot, die veel vuil werk opknapte centraal op het middenveld, en een blessure bij zijn broer Ruud die door zijn enkel ging. De rust werd bereikt zonder doelpunten en dit was een juiste afspiegeling van de strijd die zich op het veld had afgespeeld de eerste 45 minuten. Er was van beide kanten veel inzet en enthousiasme, maar zoals gezegd heeft het niet tot noemenswaardige mogelijkheden geleid.
In de rust bleek de blessure van Ruud Groot dusdanig te zijn dat hij achterbleef in de kleedkamer, hij werd vervangen door Rene Kolken. Dit was een fikse aderlating, Bert van Diepen werd teruggehaald naar het middenveld en dat ging ten koste van de voorwaartse dreiging, daar Bert de eerste helft voor het meeste gevaar had gezorgd. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet veel. Zwaagdijk wist weinig te creëren, maar gaf ook weinig weg. Hauwert had voetballend iets meer te vertellen, maar ook zij kregen geen uitgespeelde kansen. Totdat halverwege de tweede helft Hauwert een vrije trap kreeg vlak buiten het strafschopgebied. Keeper Ton Steltenpool pareerde de inzet, maar nadat er niet resoluut werd weggewerkt belande de bal voor de voeten van een Hauwert aanvaller die de bal relatief eenvoudig in kon tikken. Met nog 25 minuten op de klok diende er dus een achterstand weggepoetst te worden, dit werd echter bemoeilijkt doordat Joop Groot 20 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart moest incasseren. Met 10 man probeerde Zwaagdijk het wel, maar de Hauwert defensie is eigenlijk niet echt in de problemen gekomen. Door de ruimte die achterin werd weggeven had Hauwert de score zelfs uit kunnen breiden wanneer ze iets zorgvuldiger zouden zijn geweest. De 1-0 stand zou echter niet meer veranderen en voor het eerst in lange tijd wisten de blauwhemden Zwaagdijk weer eens te bedwingen in competitieverband.
Al met al natuurlijk een teleurstellend resultaat, maar over de gehele wedstrijd gezien had Hauwert meer recht van spreken zonder zelf ook echt te overtuigen. De rol voor Zwaagdijk lijkt dit seizoen een beetje uitgespeeld aangezien de aansluiting met de bovenste ploegen weg is en het gat naar de onderste ploegen groot. Komende weekend hoeft Zwaagdijk niet in actie te komen.
Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Bert van Diepen, Hein Boon, Stefan Oudeman, Sjors Koeman; Ruud Ursem, Joop Groot, Ruud Groot (46. Rene Kolken), Patrick Neefjes; Marcelino Post (70. Ruud Beers), Jochem Oudeman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.