Zwaagdijk – DWB 03-04-2011

Na het verlies tegen aardsrivaal Hauwert was Zwaagdijk een week vrij. Vandaag moest er echter weer worden aangetreden en wel tegen DWB uit de Weere. Dit schept de verwachting op een wedstrijd met een andere beleving dan dat dat tegen Hauwert het geval was. DWB stond voor de wedstrijd immers onderaan met slechts 7 punten. De broers Joop en Ruud Groot konden vandaag beiden niet spelen vanwegen een enkelblesure. Ook Jos Boon was afwezig omdat hij nog herstellende is van zijn kijkoperatie.

Omdat er in de afgelopen wedstrijden veel punten verloren zijn gegaan en er weinig goed werd gevoetbald door Zwaagdijk, hamerde de trainer er op dat er vandaag goed van achteruit via de zijkanten moest worden opgebouwd. Er moest met meer geduld worden gespeeld en de bal moest langer in de ploeg worden gehouden. Risicovolle lange ballen moesten vaak worden vermeden. Om die reden verkaste Stefan Oudeman naar de linksback positie. Hij kon daar voor goede opbouw via de zijkant zorgen. Sjors Koeman vulde dit op de rechter flank in. Guy Zanoli en Marcelino Post, beiden aanvallend ingestelde spelers, stonden samen op het middenveld. Zo werd het beeld dat de trainer voor ogen had dus duidelijk.

Vanaf het begin van de wedstijd propeerde Zwaagdijk dan ook op te bouwen zoals de trainer dat wilde. Vaak ging dit ook goed. De bal ging achterin geduldig rond en wanneer de bal voorin in bezit was werd het vaak gevaarlijk. Daartegenover kon DWB weinig neerzetten. Vooral de middenvelders Guy Zanoli en Marcelino Post zaten telkens kort op hun tegenstanders waardoor deze de bal vaak niet in de ploeg konden houden. De eerste echte kans voor Zwaagdijk werd meteen een goal. Verdediger Hein Boon kwam doorschuiven en zette een combinatie op met Jochem Oudeman. Jochem kon op zijn beurt Ruud Ursem bereiken en hij faalde niet. 1-0. Even later werd de bal, na vroeg drukzetten van Zwaagdijk, veroverd. De bal kwam bij Marcelino terecht en hij wist de bal voor het doel te krijgen. Een klein tikje van Ruud Ursem was genoeg voor zijn tweede goal en een 2-0 voorsprong.

In de rust maakte de trainer duidelijk dat de voorsprong te danken was een normale agressie die Zwaagdijk op de mat wist te leggen. Er werd niet overdreven maar normaal druk gezet op DWB en zij konden daar niet goed mee omgaan. In de tweede helft moest daarom op dezelfde manier verder worden gegaan. Dit gebeurde dan ook. Vooral de sterk spelende Guy Zanoli bleef de duels met zijn tegenstanders aangaan. Dit zorgde er voor dat Guy vaak hard naar de grond werd gewerkt. Verder had Zwaagdijk nog genoeg kansen om de score uit te breiden. Na een goede actie van de ingeschoven verdediger Bert van Diepen kon Ruud Ursem zijn derde binnen schieten. Zijn bal ging echter over. Ruud was echter niet de enige die een kans miste in de tweede helft. Het was uiteindelijk Ruud Beers die op het randje van buitenspel in balbezit kwam vlakbij de achterlijn. Na een korte dribbel wist hij de bal binnen te schieten en was de 3-0 een feit. Vlak daarna viel op een ongelukkige wijze nog wel de 3-1 binnen. DWB was echter niet bij machten om nog dichterbij te komen en zo was de einduitslag bekend.

Zo werd er naar drie partijen achtereenvolgens te verliezen weer eens gewonnen door Zwaagdijk.
Zwaagdijk staat echter op een positie op de ranglijst wat nog weinig perspectief biedt voor het behalen van de nacompetitie. In de overige drie wedstrijden zal Zwaagdijk gewoon weer moeten proberen zo goed mogelijk voor de dag te komen. Drie overwinningen zullen goed voor het vertrouwen en wat de eindklassering dan zal zijn, dat is maar af te wachten. Volgende week speelt Zwaagdijk uit tegen ASV ’55 uit Venhuizen.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman, Bert van Diepen, Hein Boon, Stefan Oudeman; Marcelino Post, Guy Zanoli (70. René Kolken), Jochem Oudeman, Ruud Beers, Ruud Ursem, Patrick Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.