ASV’55 – Zwaagdijk 07-04-2011

Door de overwinning van vorige week op DWB was het vertrouwen terug om ook een goed resultaat te boeken tegen ASV. Zwaagdijk moest het nog stellen zonder de geblesseerde Joop Groot, maar voor de rest was iedereen er bij. Het kleine veld bij ASV was hard en hobbelig en daarom moeilijk bespeelbaar, maar het mooie weer maakte een hoop goed.

Zwaagdijk begon in dezelfde opstelling als tegen DWB en probeerde wederom van achteruit op te bouwen. In het eerste kwartier lukte dat slecht, omdat ASV vroeg druk zette waardoor Zwaagdijk er moeilijk uitkwam. Naarmate de eerste helft vorderde kwam er toch meer ruimte op het middenveld waar Zwaagdijk gebruik van maakte. Zo kwam ook het doelpunt tot stand. Marcelino Post kwam door het midden op en zette Ruud Ursem met een prachtige steekbal een op een met de keeper. Ruud Ursem was koelbloedig en schoof de bal rustig langs de keeper. Zwaagdijk zette daarna door en kwam Patrick Neefjes door een combinatie aan de linkerkant door. Hij kwam alleen voor de keeper en schoot op doel, maar hij miste. Misschien had hij hem wel op de mee gelopen Jochem Oudeman moeten leggen, maar er was genoeg ruimte om zelf het doelpunt te maken. De 0-2 zou toch nog in de eerste helft vallen. Uit een vrije trap van Stefan Oudeman kopte Jochem Oudeman de bal er in.

In de rust zei de trainer dat Zwaagdijk nog simpeler moest gaan voetballen en daardoor de bal nog langer in de ploeg te houden. Zwaagdijk probeerde dat ook, maar het ging toch minder als in de eerste helft. Toch was er nog ruimte genoeg om te voetballen en breidde Zwaagdijk de score nog meer uit. Jochem Oudeman stuurde Ruud Ursem in de diepte weg, die omspeelde de keeper en lag de bal van de achterlijn terug op de opgekomen Hein Boon die de bal er simpel ingleed. Na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld, maar Zwaagdijk bleef aanzetten. Zo werd Jochem Oudeman weggestuurd en die had oog voor de mee gelopen Ruud Beers, die de bal er rustig in schoof. Ook ASV liet nog wat van zich horen in de tweede helft. Ze hadden al een keer de lat geraakt uit een vrije trap en het doelpunt kwam ook van buiten de zestien. Het was een prachtig schot van ongeveer 20 meter die de bovenhoek in vloog. Zwaagdijk raakte er niet door van de leg en maakte aan het eind van de wedstrijd ook nog de 1-5. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Marcelino Post bereikt, die de bal er onberispelijk in schoot.

Zo wint Zwaagdijk dus twee keer op rij en wacht op 1 mei de wedstrijd tegen HOSV. Ook die wedstrijd hoort Zwaagdijk te winnen, maar na Koninginnedag weet je dat natuurlijk nooit.

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool, Sjors Koeman(45 Rene Kolken), Hein Boon, Bert van Diepen, Stefan Oudeman, Ruud Beers, Guy Zanoli(70 Rick Deken), Marcelino Post, Patrick Neefjes, Jochem Oudeman, Ruud Ursem.

Share Button

Reacties zijn gesloten.