Zwaagdijk 1 – HOSV 1 01-05-2011

De dag na Koninginnedag moest er aangetreden worden tegen rode lantaarndrager HOSV. HOSV had voor aanvang van de wedstrijd slechts een schamele 7 punten verzameld, maar aangezien er niemand degradeert dit jaar uit de 5e klasse hoefden ze hier niet voor te vrezen. Zwaagdijk staat vastgespijkerd in de middenmoot en wist vooraf al dat er niet gestegen of gezakt kon worden op de ranglijst. Dat velen de traditionele feestdag (en sommigen zelfs de nacht ervoor) goed hadden gevierd mag niet als excuus gelden voor het uiteindelijke matige optreden, de HOSV mannen zullen zich waarschijnlijk ook niet onbetuigd hebben gelaten, maar het heeft geen positief effect gehad op de wedstrijd.
Zwaagdijk begon de wedstrijd, op het zeer slechte veld, met een positieve insteek. Er werd voetballend gezocht naar de vrije man en dit lukte ook vrij aardig. Het eerste half uur kwam HOSV er eigenlijk helemaal niet aan te pas, alleen Zwaagdijk verzuimde te scoren. Er waren diverse goede mogelijkheden om de score te openen, maar het leek wel of de bal per se over de lijn gedribbeld moest worden. Jochem Oudeman, Ruud Ursem en Ruud Groot faalden vanuit diverse kansrijke posities. Na een half uur kwam HOSV er eindelijk een beetje uit en de eerste kans was meteen raak. Er werd niet resoluut gehandeld in de Zwaagdijk defensie en de HOSV spits wist de bal enigszins gelukkig te raken en deze verdween in het doel. Geheel tegen de verhoudingen in, maar er was eigenlijk weinig reden tot paniek. HOSV kreeg echter nog een levensgrote mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar er werd van dichtbij hoog over geschoten. De rust werd bereikt met een teleurstellende 0-1 stand.
In de rust werd benadrukt dat we het simpel moesten houden en de voetballende oplossing te zoeken. De 2e helft zou echter niet heel veel verbetering laten zien. Wederom werden er wel kansen gecreëerd, maar er zat weinig overtuiging in het spel. HOSV liet ook niet heel veel zien hoewel ze er af en toe redelijk uit wisten te komen. Ook in de tweede helft was er een overwicht voor Zwaagdijk, maar slechts Marcelino Post wist het net te vinden. Na zo’n 25 minuten in de tweede helft liep hij tegen een voorzet op waarbij niemand precies wist hoe hij de bal in het net wist te werken. Meteen na deze goal kreeg Patrick Neefjes een uitgelezen mogelijkheid om Zwaagdijk op voorsprong te schieten, maar hij schoot van 1,5 meter vol op de keeper van HOSV. De wissels die het veld mochten betreden konden ook het verschil niet maken en de teleurstellende wedstrijd eindigde in een 1-1 remise.
Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor Zwaagdijk staat er niets meer op het spel, maar voor de tegenstander des te meer. Sint George is in Spierdijk de tegenstander en zij spelen volgende week voor het kampioenschap. Er zal vermoedelijk een aanmoedigingspremie vanuit Medemblik komen, maar Zwaagdijk zal sowieso strijden voor de sportieve eer.
Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman (60. Ruud Beers), Hein Boon, Bert van Diepen, Stefan Oudeman; Jochem Oudeman, Guy Zanoli, Ruud Groot (85. Rick Deken), Marcelino Post; Ruud Ursem, Patrick Neefjes (75. Rene Kolken).

Share Button

Reacties zijn gesloten.