Zwaagdijk – RKEDO 5-0

6 november 2011

Zwaagdijk heeft een overtuigende overwinning geboekt tegen RKEDO. De gasten uit De Goorn werden met 5-0 naar huis gestuurd. De opbouw van achteruit bij RKEDO oogde niet sterk. Zwaagdijk zette daarom direct druk op de verdediging.  De gasten schoten regelmatig de bal over de zijlijn of leverde deze in bij een speler van Zwaagdijk. Het middenveld en de verdediging van Zwaagdijk gaven RKEDO weinig ruimte, waardoor de gasten geen grote kansen creëerden. Na 20 minuten gaat verdediger Hein Boon mee in de aanval die Arjan Schouten aanspeelt. Die legt de bal terug waarna Hein de bal van 18 meter met links langs de keeper schuift. Bert van Diepen, die al niet geheel fit aan de wedstrijd begon, werd vroeg gewisseld voor Rick Deken. Dit zijn weer de eerste speelminuten bij het 1e elftal nadat Rick in de eerste weken van het seizoen flink geblesseerd raakte aan de enkel. Even later komt Niels Kaan goed door over rechts en geeft een goede voorzet op spits Ruud Ursem.
Helaas glijdt Ruud de bal net over. Na 30 minuten komt Zwaagdijk er snel uit.
Een afvallende bal komt voor de voeten van Arjan Schouten die Niels Kaan de diepte in stuurt. Niels rondt beheerst af door de bal via de binnenkant van de paal het doel in te schieten. Vlak voor rust komt Ruud Ursem schuin voor de keeper.
De keeper weet de bal tegen de houden. Tim van Dam is goed meegelopen en kan de afvallende bal in het lege doel kan schieten. Zwaagdijk gaat met redelijk goed spel en een 3-0 voorsprong de rust in.

Nadat trainer Rob Houtsma ons in de rust duidelijk maakte dat Zwaagdijk dit niet  meer weg mocht geven, en indien dit wel gebeurde, wij het volledig bij onszelf moesten zoeken, werd begonnen aan de 2e helft. RKEDO kwam de tweede helft sterker voor de dag dan de eerste. Af en toe waren de gasten dreigend voor het doel. De verdediging en keeper zwichtten echter niet. Grote kansen creëerden zij niet. Zwaagdijk zocht wat sneller de diepe bal in plaats van te combineren. Dit kwam mede doordat er voldoende ruimte achter de verdediging van de gasten lag. Het spel golfde snel heen en weer. Ruud Ursem wist zich na 15 minuten vrij te spelen. Ruud wist helaas niet de 4-0 op het scorebord te brengen. Sjors Koeman kan helaas niet verder en wordt vervangen door Necati Sahin. Sjors blijkt achteraf een ingescheurde lies te hebben en zullen we naar verwachting de komende weken niet op het voetbalveld zien. Verdediger Rick Deken gaat mee met een aanval van Zwaagdijk. Rick krijgt de bal voor de voeten en geeft een voorzet die bij de tweede paal wordt ingeschoten door Arjan Schouten. Het laatste woord is aan Ruud Ursem. Hein Boon schiet de bal richting de verdediging van RKEDO. Een verdediger kopt de bal verkeerd waardoor de bal voor de voeten van Ruud komt. Die zet de eindstand 5-0 op het scorebord.

Zwaagdijk speelde een redelijk goede wedstrijd waar we tevreden mee kunnen zijn. Dit is mogelijk mede te danken aan een RKEDO die niet z’n beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld. Volgende week mag Zwaagdijk in een uitwedstrijd aantreden tegen MOC. Wordt daar de zegereeks voortgezet…

Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman (60. Necati Sahin), Patrick Neefjes, Hein Boon, Bert van Diepen (20. Rick Deken); Jerry Klok, Ruud Groot, Tim van Dam; Niels Kaan, Ruud Ursem, Arjan Schouten (75. Pjotr Horszczaruk).

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.