Zwaagdijk – KGB 1-1

6 november 2011

Er zijn tijden geweest dat we allemaal moesten vrezen voor onze plek in het veld. Dat we er met 17 man op aan gingen en we de tweede helft met een compleet ander team speelden. Dat is over. Tegenwoordig is er in de kleedkamer ruimte zat en de opstelling staat al weken van tevoren vast.

Dit keer konden we een beroep doen op Marcelino en omdat Richard weer terug was uit HongKong, waar hij tot de conclusie kwam dat het daar al licht genoeg is, hadden we precies genoeg spelers.

De tegenstander, de kampioen van vorig jaar, was met een sterke selectie naar Zwaagdijk gekomen, maar had het toch moeilijk. De meeste kansen waren voor Zwaagdijk, maar ze gingen er niet in. Maar ook KGB met hun steeds wisselende voorhoedespelers maakten het Zwaagdijk moeilijk. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in twee minuten: een minuut vóór en een minuut na de rust. In de eerste helft lukte het KGB een prima bal te geven aan een vrijlopende spits. Marcel trok aan de noodrem en de scheidsrechter C. V. kon niet anders dan de bal op de stip leggen. 0-1.

Na de rust begon Zwaagdijk sterk en Das Phantom drong zelfs door tot in het 16 meter gebied. Daar kwam hij een soort van sandwich tegen en nog voordat ie op de grond lag, lag de bal al op de stip. Bedankt Cees.

De penalty werd koel in geschoten door Ted, maar toen moesten we nog 29 minuten. Dat werd spannend. Aan beide kanten veel gevaar. Zij hadden Hans van Diepen, wij Marcel Haring en die twee pasten goed bij elkaar. Waar Hans ging liep Marcel (voor zijn voeten) en vice versa. Alles in geheel sportieve stijl maar ik denk dat Marcel  korting bij het Klooster voorlopig kan vergeten.

Ook deze tweede helft hadden we meer kansen dan de tegenstander, maar een oude voetbalwet zegt dat als ze er aan de ene kant niet in willen, dat aan de andere kant wel gebeurt. Gelukkig voor ons klopt die wet niet altijd en het was een geluk dat een stijve rechtspoot met links voor een leeg doel stond, anders was het toch 1-2.

Sportieve wedstrijd, maar we hebben mijns inziens toch iets te weinig gekregen.

The Man of Steel

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.