Dynamo – Zwaagdijk 2-3

30 oktober 2011

De laatst gespeelde wedstrijd van het eerste van Zwaagdijk was vandaag alweer twee weken geleden. Vorige week werd er immers niet gespeeld vanwege een beker/inhaalweekend. Vandaag moest Zwaagdijk op bezoek bij SC Dynamo in Ursem. De wedstrijd werd gespeeld op een nieuw kunstgrasveld waarop vandaag voor her eerst werd gespeeld. Om die reden waren er verschillende festiviteiten omtrent de opening van het nieuwe kunstgrasveld in Ursem. Zo liepen de spelers met pupillen aan de hand het veld op en werden voorafgaand aan de wedstrijd verschillende woordjes gedaan. De wedstrijd begon hierdoor dus iets later. Hein Boon was er vandaag niet bij vanwege een schorsing.

De festiviteiten hadden een positief effect op Dynamo. De thuisploeg begon immers zeer fel aan de wedstrijd. Zwaagdijk werd in de eerste tien minuten overrompeld door Dynamo. De 1-0 stond daarom ook al snel op het scorebord. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de Zwaagdijkse organisatie echter beter te staan. De storm van Dynamo werd geluwd en Zwaagdijk kon het hef wat overnemen. Na ongeveer een half uur spelen zette Arjan Schouten Zwaagdijk naast Dynamo door middel van een penalty. Ruud Ursem werd in de zestien van de tegenstander vastgehouden waardoor de scheids de bal op de stip had gelegd. Niet lang hierna schoot Tim van Dam op een zeer mooie wijze Zwaagdijk zelfs op voorsprong. Een vrije trap op meer dan twintig meter afstand van het vijandige doel verdween in de verre hoek. De rust werd daarom met een voorsprong behaald.

Zwaagdijk slaagde er in de tweede helft niet in de voorsprong lang te behouden. Een voorzet werd door Ruud Groot ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Hij wilde de bal achter schieten om deze zo tot corner te verwerken maar hij raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal het doel in ging en 2-2 op het scorebord kwam te staan. Een domper om op zo een manier een voorsprong weg te geven. Het voetbal werd in deze fase van de wedstrijd niet beter. Beide ploegen wilden uiteraard een goal forceren om zo op voorsprong te komen. Aan beide kanten waren dan ook wat mogelijkheden. Patrick Neefjes had de kans Zwaagdijk weer op voorsprong te brengen nadat hij over de linkerkant was opgekomen. Zijn schot ging echter net over. Later was het Tim van Dam die er wel in slaagde de 2-3 binnen te schieten. Deze goal was waarschijnlijk nog mooier dan de vorige. Dit keer geen vrije trap maar van een wederom grote afstand versloeg Tim van Dam de keeper met een vlammend schot. Het vervolg van de wedstrijd werd zwaar. Er moest gestreden worden om de voorsprong te behouden. De ingevallen Pjotr Horszczaruk kreeg nog een kans om de wedstrijd te beslissen. Hij kreeg van Ruud Ursem de bal aangespeeld in de zestien. Het schot wat volgde ging echter voorlangs. Zo bleef het spannend tot het einde. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Dynamo nog een enorme kans. Een onoplettendheid in de Zwaagdijkse verdediging zorgde ervoor dat een aanvaller van Dynamo alleen op keeper Ton Stelenpool afkwam. Gelukkig voor Zwaagdijk wist deze de bal naast het doel te werken. Na deze aanval floot de scheidsrechter voor het laatst en nam Zwaagdijk drie punten mee uit Ursem.

Door twee keer op rij te winnen is Zwaagdijk weer wat gestegen op de ranglijst. Met 11 punten staat het eerste nu op een zevende plek. Volgende week treed Zwaagdijk thuis aan tegen, de nummer vijf op de ranglijst, RK EDO.

 Opstelling Zwaagdijk:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman, Bert van Diepen, Arjan Schouten, Patrick Neefjes; Jerry Kolk, Ruud Groot, Niels Kaan (75. Robert-Jan Jansen), Tim van Dam, Ruud Beers (75. Pjotr Horszczaruk) ; Ruud Ursem (85. Jasper Buis).

Share Button

Reacties zijn gesloten.